Sam Verelst naar Bremerhaven (GER) en wordt Duitser Sam Verelst naar Bremerhaven (GER) en wordt Duitser

Eén van meest talentvolle "Belgen"die in het buitenland actief zijn, is zeker de 20-jarige Sam Verelst (°19.03.1991) die vanaf volgend seizoen aan de slag gaat als prof  bij het Duitse Pinguins Bremerhaven in de 2de Bundesliga. Omdat daar het aantal imports beperkt zijn, wordt Sam vanaf september Duitser.

Sam Verelst begon op zijn zevende bij Phantoms Deurne (met o.a. Jens Engelen, Dennis Swinnen, Maxime Pellegrims…). In 2001 verhuisde hij naar Tilburg waarmee hij 2 maal Nederlands kampioen werd in de U12- en U14reeks. Daarna begon zijn Duits avontuur bij Düsseldorf (dankzij Mike Pellegrims) waar hij topscorer werd in de jeugdreeksen. Vervolgens ging het naar ECC Preussen Berlijn(Oberliga) waar deze geboren aanvaller 'player of the team' en topscorer werd.

Bremerhaven heeft een nagelnieuw stadion (4600 zitjes) en wil binnen de 2 jaar in de Duitse topdivisie uitkomen. Vorig seizoen kon Sam Verelst  reeds naar deze club maar wil zijn loopbaan stap voor stap opbouwen. Verelst is een ongelooflijk goede schaatser, is sterk aan de puck en is een echt trainingsbeest. Sam is meerdere malen opgeroepen voor het Nationaal team, maar heeft deze selectie telkens zelf afgewezen.


Meer inlichtingen - Plus d'infos: http://www.fischtown-pinguins.de/index.php?id=27


Posted on July 12, 2011 at 10:56 by MK

News archive