Beker van België Part III Beker van België Part III

Om de preview van de Bekereditie 2017/2018 af te ronden, schijnen we even over HYC ERA Renomar Herentals en de Turnhout Tigers.

Div 1-club met ambitie Turnhout Tigers stapt na een jaartje opnieuw in de Bekercompetitie en dat kunnen we enkel toejuichen. De geschiedenis van de club, de ijsbaanperikelen met zure nasmaak rond het “omtoveren” van het Kempisch ijsstadion en de prachtige reactie van de diverse lokale clubs met de huidige opzet en toekomstig project indachtig, kan je enkel stellen: proficiat Tigers!
Puur sportief heeft het Seniors-team ook klappen gekregen, maar ook hier is men in Turnhout aan’t groeien. In het 1ste Team had je vorig seizoen toch meerwaarde met jonge of minder jonge spelers à la Thomas Vekemans, Bjorn Melis, Bober Mateus, Neil Bruyninckx en Kay Van Mechelen o.a..
Deze eigen kweek werd dit tussenseizoen aangevuld met enkele beloftevolle jongens over, zo Ilya Palmaerts en Hobie Fransen (beiden via Chiefs Leuven) en ook de ervaren verdediger Sven De Vries zal het Tigers-team versterken. Deze jonge groep wordt nu gecoacht door Ricardo Muller, gewezen coach Bulldogs Liege en assistant bij Eindhoven Kemphanen, daarin bijgestaan door Wim Blockx en Peter Van Ierland. Ricardo is zonder twijfel de geknipte Coach in het leerproces van Div1 naar BeNe League, want Turnhout verdiend een plaats op het hoogste niveau. Groeien in ervaring en kunde kan perfect via deze Bekercompetitie.

HYC ERA Renomar Herentals hebben we, dankzij de persvoorstelling woensdagavond, gisteren al uitvoerig belicht in een gesprek met Gunther Cuylaerts. Meegeven alleszins dat mede met goalie Kevin Van Looveren en de ervaren kleppers als Vincent Morgan, Ben Vercammen, Yente Franssen, Thijs Van Laere, Niels Vroemans of Timo Dewin HYC sterk en stevig blijft. Aangevuld met jonge toppers als bijvoorbeeld Jenne van der Velde, Ebe Daems of Lowie Cuylaerts is ook het jeugdig enthousiasme volop aanwezig. Mikken op Beker-winst is voor dit HYC geen stoute droom, maar een realistisch doel!

Posted on September 22, 2017 at 17:54 by RD

News archive