Herentals en Luik onderuit tegen Flyers, Mechelen stunt tegen Hijs Herentals en Luik onderuit tegen Flyers, Mechelen stunt tegen Hijs

De Bene-League is op weg naar de ontknoping. Heerenveen deed afgelopen weekeinde goede zaken door de volle buit te pakken in de topwedstrijden tegen Luik en Herentals. Mechelen deed goede zaken met een zege in overtime op koploper Den Haag.

Corona blijft het seizoen in de Bene-League raken. Snackpoint Eaters Geleen kwam om die reden afgelopen weekeinde niet in actie. Het verhinderde echter niet dat er een aantal spannende wedstrijden werd gespeeld. De opmerkelijkste uitslag was zaterdag in Mechelen, waar de lokale Golden Sharks in overtime met 3-2 wonnen van koploper UltimAir Hijs Hokij. Marek Ziarny scoorde de winnende goal in de extra tijd, nadat Samuel Balanchet-Cote zeventig seconden voor het eindsignaal de gelijkmaker had binnengeschoten, die de overtime afdwong. Eerder Had Kim Miettinen al gescoord namens Mechelen, terwijl Stace van Bentem beide Haagse goals voor zijn rekening nam.

Unis Flyers Heerenveen is met een goede serie bezig. Vorige week werd al gewonnen in Den Haag en afgelopen weekeinde versloeg de meest noordelijke ploeg uit de Bene-League de twee Belgische ploegen in de top vier van de ranglijst. Op zaterdag werd de wedstrijd tegen Luik Bulldogs een thriller, die uiteindelijk op de powerplay werd beslist door de Fin Riku Pitkanen, over wie de afgelopen weken zo veel te doen was. Bryan Henry scoorde beide Luikse doelpunten, terwijl Jasper Nordemann het andere doelpunt van Flyers voor zijn rekening nam.

Een dag later ging Heerenveen op bezoek bij Heylen Vastgoed Hyc en schaatste met een 3-6 overwinning van het ijs. Jasper Nordemann en Eef Gerritsen hadden ieder twee doelpunten namens de Friese ploeg, die aan het einde van de tweede periode al met 1-5 leidde. Alle Herentalse goals werden gescoord op de powerplay, waarbij Jacques de Ceuster, Nick Verschuren en Ethan Skinner de doelpunten voor hun rekening namen.

Een dag eerder waren er wel punten voor Herental, dat in een doelpuntrijk duel in Zoetermeer met 4-8 aan het langste eind trok. Ethan Skinner had met drie goals en een assist een productieve avond. Ferenc Kocsis was met twee goals en twee assists betrokken bij alle Zoetermeerse doelpunten. Het was de tweede nederlaag van het weekeinde voor Zoetermeer, dat op vrijdag al met 9-2 onderuit was gegaan bij Den Haag. Alan van Bentem had twee goals en twee assists.

In enige onderlinge Belgische ontmoeting van het weekeinde, op zondag tussen Leuven Chiefs en Mechelen Golden Sharks was het spannender. Penaltyshots moesten de beslissing brengen nadat de ontmoeting na reguliere speeltijd en overtime in 2-2 was geëindigd. Uiteindelijk ging het bonuspunt naar Leuven, waar Dean Thurura het winnende penaltyshot scoorde. Leuven speelde het duel met maar twaalf veldspelers, waarvan er zeven een punt meepikten in het duel. Dries Blocks en Mickey Evers scoorden. Marek Ziarny en Stef Vermeulen waren doeltreffend namens de Golden Sharks.

 

Posted on February 7, 2022 at 07:30 by JM

News archive