Dikke winst voor Luik; Chiefs en Panters delen punten Dikke winst voor Luik; Chiefs en Panters delen punten

Een beperkt programma in de Beneleague dit weekeinde met slechts drie wedstrijden. Luik walste zaterdag over Snackpoint Eaters Limburg heen, terwijl Chiefs Leuven en Zoetermeer Panters ieder de wedstrijd in het stadion van de tegenstander wonnen.

De competitie loopt op zijn einde en de play-offs komen dichterbij. In Nederland werd zondagmiddag in een met ruim 1900 toeschouwers gevulde Uithof de nationale beker gewonnen door UltimAir Hijs Hokij Den Haag, dat in de finale met 3-2 won van Unis Flyers Heerenveen. Komend weekeinde staat de eindstrijd om de beker in België op het programma met de wedstrijd tussen Luik Bulldogs en Heylen Vastgoed Hyc Herentals.

Luik was de enige bekerfinalist die in actie kwam dit weekeinde. In de eigen ijshal hadden de Bulldogs geen kind aan Geleen en haalde met 10-0 de dubbele cijfers. Troy Passingham noteerde de shutout. Tomas Trnka scoorde drie goals, waaronder de eerste twee van de wedstrijd. Andy Kolodziejczyk nam twee goals voor zijn rekening, net als zijn broer Bryan. Luik heeft daarmee zijn speelschema in de Beneleague afgerond en eindigt met 58 punten uit 28 wedstrijden.

Ook Zoetermeer Panters is uitgespeeld. De Nederlandse ploeg speelde een zogenoemde home and home doubleheader tegen Leuven Chiefs. De nummers voorlaatst en laatst deelden daarbij de punten. Op zaterdag troffen Pieter-Jan Wouters en Jeffie Versin ieder twee keer doel in een 3-6 zege voor Leuven. Een dag later waren de bordjes omgedraaid in Leuven en pakte Zoetermeer met 3-5 de winst. Vijf verschillende spelers scoorden voor Panters, Alec James nam twee van de Chiefs-doelpunten voor zijn rekening.

Foto: Kurt Tops

Posted on February 28, 2022 at 08:31 by JM

News archive