Tijdelijke of permanent carriere move ... Tijdelijke of permanent carriere move ...

Het is geen geheim dat de meeste ijshockeyspelers afhaken in de leeftijd tussen 17 en 21 jaar. Niet toevallig de leeftijd wanneer belangrijke beslissingen en afwegingen genomen (moeten) worden op sportief, educatief en familiaal vlak. 

Spelers krijgen het vaak moeilijk om hun sport te combineren met hogere studies, trainen wordt moeilijker of onmogelijk, kortom veranderingen die het onmogelijk maken om door te gaan. Maar anderzijds is ook de leeftijd waarop de meeste hopen op een zitje in het eerst team dat maar niet komt... Dikwijls liggen deze en andere redenen aan de basis van het al dan niet tijdelijk opbergen van de ijshockeyschaatsen en het vroegtijdig beeindigen van een beloftevolle ijshockey carriere. 

Velen vergeten echter dat er naast speler tal van andere opties zijn waarbij je nauw betrokken blijft bij de sport, zowel op als naast het ijs zijn veel ondersteunende taken welke moeilijk ingevuld raken. 

Het alternatief dat het dichts aanleunt is ijshockey scheidsrechter, deze functie wordt helaas vaak onterrecht overgeslagen als een volwaardig alternatief dat perfect aansluit aan het spelers carriere. Als scheidsrechter blijf je op het ijs tijdens de wedstrijden, geniet je mee van de competitie en geef je jezelf de kans om verder door te groeien naar hogere divisies, naar mogelijkheden die je vaak als speler nooit gehad zou hebben.

Het Belgische Scheidsrechters korps van heeft heel wat te bieden, het is een hechte groep sportievelingen die wekelijks alle competitie wedstrijden in Belgie verzekerd.  Beschikbaarheid bepaal je van week tot week zelf en hierdoor heb je zelf in de hand wanneer je traint en wanneer je beschikbaar bent voor wedstrijden. Opleiding en ondersteuning worden vanzelfsprekend verzorgd en tal van nieuwe uitdagingen worden aangeboden. Er gaat zonder twijfel een nieuwe ijshockeywereld voor je open ! 
Daarnaast geniet je als ex-speler van verschillende voordelen, je schaatsvaardigheid, inzicht in het spel en kennis van de basis regels, ... helpen je bij aanvang snel flinke stappen vooruit.

Het Belgische scheidsrechterkorps bestaat voornamelijk uit ex-spelers. Jammer genoeg maken de meeste spelers pas de stap op latere leeftijd de overstap naar official, maar zij die de stap zetten tussen 17 en 21 maken de grootste kans om op korte tijd deel uit te maken van onze top-scheidsrechtersgroep waarbij ze wekelijks in Div1 en BENE-League terug te vinden zijn.

In de volgende weken belichten we op onze website het carriere pad van enkele van onze Belgische officials en geven we een kijke achter de schermen bij een unieke Belgische ijshockey club, De ijshockey scheidsrechters...

Wil je meer weten over je eigen mogelijkheden, aarzel niet en neem contact met ons op.
ric@rbihf.be , rdp@rbihf.be

 

Posted on August 10, 2019 at 14:15 by MV

News archive