België - Nederland België - Nederland

Het Kempisch IJsstadion in Turnhout staat vandaag helemaal in het teken van de derby der lage landen. Over de hele dag gespreid staan er immers vier interlands tussen België en Nederland geprogrammeerd. De U12 beten de spits af en zij maakten er meteen een boeiende wedstrijd van. Nederland ging het best van start en liep in de eerste periode uit tot 1-4. Halfweg de tweede periode vergrootten onze Noorderburen de kloof zelfs tot 2-6, maar België zette dan een knappe remonte in. Er werd nog wel gerust met een 6-7 achterstand, maar na de tweede pauze gingen onze landgenoten gewoon door op het elan. Een kwartier voor tijd werd het zelfs 8-8, maar in de laatste minuten wist Nederland alsnog het laken naar zich toe te trekken met 9-12. Senna Peeters werd topschutter met vijf goals.

De tweede partij van de dag werd betwist door de U16 en ook hier maakten de twee teams er een spannende wedstrijd van. In de eerste periode nam België een kleine voorsprong dankzij Tambeur, maar na de pauze deelde Nederland de lakens uit. Zo stond het bij de tweede onderbreking plots 3-5. Het thuisland herpakte zich echter weer en in een uitermate spannende derde periode waren de twee teams echt aan elkaar gewaagd. De zege ging uiteindelijk wel naar Nederland, dat het haalde met 5-6.

Bij de U18 kon Nederland van de eerste Belgische straf profiteren om een 0-1 voorsprong te nemen. Onze landgenoten lieten echter niet begaan en in amper anderhalve minuut bogen ze die achterstand om in een 3-1 voorsprong. De reactie van de Nederlanders bleef uit, want hoewel ze een paar keer de neus aan het venster staken, liet België nog de beste kansen noteren. Bij de start van de derde periode kwam de 4-1 inderdaad op het bord te staan. Nederland sloeg nog even terug, maar Stefaan Swennen legde de 5-2 eindstand vast.

Het klapstuk van de avond, de ontmoeting tussen de seniorteams van België en Nederland eindigde op een 2-5 overwinning voor Oranje. De Nederlanders namen al snel een 0-1 voorsprong via Wurm, maar België vocht terug en Lorenzo Maas stelde weer gelijk. In de tweede periode bracht Ben Torremans de thuisploeg 2-1 voor, maar net voor de tweede onderbreking hing Oosterveld de bordjes weer gelijk. Het Belgische nationale team speelde zonder meer een verdienstelijke wedstrijd, maar in de derde periode zette Oranje de puntjes op de i. Wurm, Bruijsten en Turpijn legden de 2-5 eindcijfers vast.

Ook morgen (zondag) zal er trouwens nog heel wat te beleven zijn op de schaatsbaan in Turnhout. Om 19u neemt het nationale team U18 het immers op tegen een team uit Dubai, dat momenteel op tour is in Duitsland

Posted on April 5, 2014 at 15:33 by AF

News archive