Belgen in het buitenland (deel 4) Belgen in het buitenland (deel 4)

Vanuit het jonge Cold Play werden al wat spelers gelanceerd ; zo zette ook Sandro Bosmans als 12-jarige reeds de stap naar Engeland en speelde er een seizoen in Swindon bij Okanagan, vervolgens verhuisde ie naar Zwitserland. Daar vergaat het Sandro prima en begint ie straks aan zijn 3de seizoen bij de Elite Jeugd van Zwitsers kampioen SC Bern.
Via Jan Benda, levende ijskockey legende in Duitsland met stevige Tsjechische achtergrond en geboren in’t Antwerpse, speelde Mauro Pyl vorig seizoen in Beieren bij de U14 van Memmingen op regionaal niveau. Dat lukte zo goed dat de jongeman uit Burcht nu de overstap maakt naar topclub Düsseldorf en daar bij de Scholieren, de U16 zeg maar, zijn debuut zal maken op het hoogste jeugdniveau in Duitsland.
Reeds enkele seizoenen op dat niveau speelt Bonheidenaar Robin Van Calster. De 13-jarige forward is er bij Kölner EC aan de slag en doet dat zo goed dat ie door zijn klub voor de tweede maal genomineerd werd om Keulen te vertegenwoordigen in het DEL Future Camp, een jaarlijks trainingskamp waar enkel de beste jonge spelers van de DEL-klubs mogen aan deelnemen!
Een 2de jonge Antwerpenaar die naar Keulen trekt, is Rik Cuylen. Na wat jaartjes bij HYC trekt de 13-jarige Itegemnaar komend seizoen naar de Rijnoevers om daar, naast Robin, bij de rood-witten van Keulen de schaatsen aan te binden.
En 2 grote jongens trekken ook weer de grens over; Vadim Gyesbreghs en Bryan Kolodziejczyk trekken samen naar de Bretagne en zullen komend seizoen in de Franse 2de klasse spelen bij de Albatros de Brest. Vadim speelde eerder al in Frankrijk o.a. bij Caen en Bryan heeft eerder in Canada gespeeld en ook enkele seizoenen in Geleen. Zonder twijfel een mooie uitdaging voor beiden, maar ook een sportieve aderlating voor BeneLeague-kampioen HYC, het vertrek van deze twee sleutelfiguren.
 

Posted on July 8, 2016 at 09:00 by RD

News archive