Coronavirus en maatregelen verstoren BENE-League. Coronavirus en maatregelen verstoren BENE-League.

Afgelopen zaterdag heeft GOLDEN SHARKS Mechelen, omwille van verschillende covid besmettingen in het BNL-team de eerste volgende 3-wedstrijden moeten annuleren. Dit weekeinde komen daardoor de wedstrijden Golden SHARKS – HEERENVEEN (zat 11Dec) en HYC – Golden SHARKS (Zon 12DEC) en IHCL Leuven vs Golden Sharks (Zat 18Dec) te vervallen. Deze wedstrijden worden naar een latere datum verschoven.

Daarnaast heeft het bestuur van de BeNe-League en de aangesloten clubs eerder deze week in overleg besloten later deze maand de competitie kort stil te leggen vanwege de maatregelen om de verdere verspreiding van het coronavirus te beteugelen. Hieronder het officiële informatiebericht van liga en clubs.

De afgelopen weken is er regelmatig overleg geweest tussen het bestuur en alle vertegenwoordigers van de BNL teams over de steeds verontrustender wordende Corona situatie in België en Nederland. Sinds half november is spelen met publiek in Nederland niet meer toegestaan en in België is deze maatregel onlangs ook gedeeltelijk van kracht. Trainen en spelen van wedstrijden in de avonduren is in beide landen wel toegestaan. Het spelen zonder publiek heeft een duidelijk negatieve invloed op de sfeer en de gehele entourage in het stadion bij de wedstrijden, maar ook de financiële impact door het gemis aan inkomsten is inmiddels duidelijk merkbaar.

Het bestuur en de clubs hebben daarom besloten om een korte competitie stop in te lassen ter overbrugging naar een hopelijk betere situatie in januari. Wij hopen dat alle nu door de overheid genomen maatregelen er toe leiden dat er dan weer met publiek mag worden gespeeld. Deze korte break zal ingaan na het speelweekeinde van 12 of 19 december. De clubs zijn zelf vrij om te bepalen welke datum voor hen het beste uitkomt. Het is de bedoeling vanaf 7 januari 2022 te competitie weer te hervatten Nadere informatie hierover zal begin januari volgen. Omdat er wedstrijden moeten worden verplaatst zal er vanaf de herstart van de competitie ook een aangepaste competitiekalender van toepassing zijn. Dit aangepaste schema zal tijdig worden gepubliceerd

Posted on December 12, 2021 at 06:44 by MV

News archive