In Memoriam Lenn Adriaenssens (06/12/02-06/01/20), jeugdspeler Huskies & Phantoms In Memoriam Lenn Adriaenssens (06/12/02-06/01/20), jeugdspeler Huskies & Phantoms

Het zal ondertussen niet onopgemerkt gebleven zijn. Zowel ijshockeyclub Antwerp Phantoms als inline hockeyclub Beveren Huskies zijn in rouw want ze hebben afscheid moeten nemen van hun jeugdlid Lenn Adriaenssens die een lange, maar moedige strijd tegen een vreselijke tegenstander heeft verloren. Een magere troost bij dit drama is dat de ganse ijshockey en inline hockey community enorm meevoelt met dit verlies. De reacties op sociale media spreken immers boekdelen. Lenn was een graag geziene speler. De talrijke steunbetuigingen verzachten ongetwijfeld een beetje de pijn bij alle betrokkenen. Als federatie kunnen wij alleen maar trots zijn op de reacties van onze clubs en leden en het KBIJF-bestuur biedt tevens zijn oprechte deelneming aan Stefan en Daisy Adriaenssens-Pyl, de ouders van Lenn, en zijn broer Jenno.

Lenn Adriaenssens startte met inline hockey bij de Beveren Huskies in 2008. Reeds als guitige U10 veroverde hij toen al menige harten. Als jeugdspeler ontpopte Lenn zich tot een voorbeeld als teamspeler met een hart voor de club en een passie voor hockey. Met Huskies U20 werd hij kampioen in D3 in 2019. In 2018 maakte hij ook deel uit van het U20-team dat de eerste jeugdtrofee won in de clubgeschiedenis van Huskies. Verder was Lenn ook altijd een vaste waarde in de nationale inline selectie. 

Lenn sloot aan bij Antwerp Phantoms tijdens het seizoen 2013/2014. Ook daar werd hij een vaste waarde en een graag geziene teamgenoot. Samen met zijn U19-makkers was hij onoverwinnelijk tijdens het seizoen 2018/2019. Samen wonnen ze alle wedstrijden met de Belgische kampioenstitel als resultaat.

Naast een prachtige persoonlijkheid had hij ook nog eens een enorme inzet en liefde voor beide sporten. Een hybride speler en voorbeeld voor velen. Rust zacht #2.

Tribuutvideo Antwerp Phantoms

 

 

Posted on January 8, 2020 at 23:38 by CP

News archive