Den Haag is Luik en Herentals de baas Den Haag is Luik en Herentals de baas

UltimAir Hijs Hokij Den Haag heeft afgelopen weekeinde de twee topwedstrijden tegen Luik en Herentals in winst omgezet. Heylen Vastgoed Hyc Herentals boekte een dag later wel een ruime overwinning in Geleen, terwijl Luik Bulldogs nog een punt verspeelde in eigen huis tegen Zoetermeer Panters.

Het was maar een beperkt programma in de Bene-League afgelopen weekeinde, zonder wedstrijden voor Leuven, Mechelen en Heerenveen. Het speelweekeinde begon echter wel met een kraker tussen de nummers één en twee in de competie, Den Haag ontving Luik. Voor bijna zeshonderd toeschouwers werd het 3-1 in het voordeel van Den Haag, waarbij Stace van Bentem, Joey Oosterveld en Alan van Bentem de Luikse goalie Troy Passingham wisten te passeren. Bulldogs kwam zes minuten voor tijd via Bryan Henry nog terug tot 2-1, maar vertrok uiteindelijk met lege handen uit de Hofstad.

Een dag later kwam Zoetermeer op bezoek in Luik en Bulldogs had uieindelijk een treffer in overtime van Yoren De Smet nodig om de winst naar zich toe te trekken. Panters kwam via Ferenc Kocsis en Joy Turpijn twee keer op voorsprong. Bryan Kolodziejczyk zorgde in eerste instantie voor een gelijkmaker, terwijl Frank Neven er met minder dan 2,5 minuut te spelen voor zorgde dat de overtime noodzakelijk werd. 3-2.

Het was de tweede nederlaag in overtime voor Panters in twee dagen. Op vrijdag ontving de ploeg van coach Danny Cuomo al Snackpoint Eaters Geleen om nadat de reguliere speeltijd was geëindigd in 3-3 uiteindelijk te buigen voor de winnende treffer van Luca Heutmeker, zijn tweede goal van de avond. Kocsis, Harley Verkroost en Mike Collard scoorden de goals namens Panters, Berts Rudzitis nam de twee andere goals van Eaters voor zijn rekening.

Herentals nipt onderuit tegen Den Haag

Herentals keek in de thuiswedstrijd tegen Den Haag al snel aan tegen een 1-3 achterstand en wist die marge niet meer goed te maken. Hijs Hokij kwam via Justin Evers al vroeg op voorsprong, Mitch Morgan zorgde daarna nog wel voor de gelijkmaker, maar goals van Levi Boer en Joey Oosterveld zorgden ervoor dat Den Haag met een confortabele voorsprong de eerste pauze in kon gaan. Ethan Skinner verkleinde het verschil in de tweede doorgang, maar vroeg in de derde periode was Reinier Staats succesvol namens Den Haag, dat vervolgens ook Jurryd Smid nog zag scoren. Mitch Morgan scoorde in het restant van het duel nog wel zijn tweede en derde van de avond, maar de gelijkmaker werd niet meer afgedwongen, 4-5.

Een dag later was er wel een ruime zege voor de ploeg van Bill Morgan. In Geleen liep Herentals in de eerste periode al ver weg van Eaters. Mitch Morgan en Emiel Goris scoorden ieder twee keer en Jacques de Ceuster wist het net achter doelman Rowan Delil te vinden. Geleen stelde daar alleen een goal van Luca Heutmekers tegenover. In het restant van het duel bouwde Hyc de voorsprong gestaag verder uit via twee goals van ex-Eater Nick Verschuren en treffers van Rik Cuylen en Ethan Skinner. Lars van Sloun nam nog een goal van Geleen voor zijn rekening voor een 2-9 eindstand.

Foto: Kurt Tops

 

 

 

Posted on February 14, 2022 at 07:27 by JM

News archive