U12-PLOEG VAN PHANTOMS NAAR RUSLAND: VERSLAG EN FOTO'S U12-PLOEG VAN PHANTOMS NAAR RUSLAND: VERSLAG EN FOTO'S

Nu donderdag 28 maart vertrekt de U12ploeg van Antwerp Phantoms naar Moskou om er deel te nemen aan een jeugdtornooi in Novomoskovsk (200 km ten zuiden van Moskou) . Dit tornooi wordt ondersteund door de Russische meststoffenfabrikant Eurochem die ook een vestiging hebben in de Antwerpse haven.

Naast Novomoskovsk nemen ook nog de teams deel van Kingisepp (Rusland-Petersburg) en van Espoo (Helsinki-Finland). De Heistse Belg Sami Lipsonen was gedurende 10 jaar (1986-1996) speler bij deze Finse topploeg.

EuroChem, dat het toernooi organiseert en bovendien met eigen middelen de bouw van de ijspiste van deze stad financierde, nodigde voor de slotwedstrijd enkele bekende ex-ijshockeyspelers uit die de prijzen zullen uitreiken aan de jonge sporters: Jukka Jalonen (FIN, coach SKA St.-Petersburg), Vladimir Petrov (RUS, 281selecties, 189 doelpunten, twee gouden en één zilveren medaille op Olympische Spelen, elf deelnames op WK met negen gouden, één zilveren en één bronzen) en Boris Mikhailov (RUS, zelfde palmares dan Petrov).

Veel succes aan de jongeren van Phantoms in Rusland !


Attachments

Posted on March 28, 2013 at 06:40 by

News archive