Bondscoach NT Seniors benoemd! Bondscoach NT Seniors benoemd!

De voorbije weken liepen heel wat interessante kandidaturen binnen als Bondscoach voor de Heren na het vertrek van Danny Peters. En tijdens een boeiend gesprek met één van de Coaches op de shortlist, kwam een voorstel op tafel waarvan de Bondsleiding onmiddellijk begeesterd was.
“En binnen de kortste keren, zaten we allen samen aan tafel en voelde dit duidelijk aan als de ideale formule, aangereikt door de Heren zelf”, aldus Hub Van Grinsven. “En we kunnen tevreden melden dat de sportieve leiding voor het Seniors National Team vanaf heden in handen is van de Heren Gil Paelinck en Jan Van Beveren.”
De 50-jarige Paelinck, tevens Hoofdcoach van Leuven Chiefs, en Jan Van Beveren,  Coach van Antwerp Phantoms, zijn 2 ervaren actoren binnen ons ijshockeywereldje. Gil, als speler actief bij Leuven, Eeklo en Geleen, was al Bondscoach van 2005 tot 2009 en ongetwijfeld een kenner van het beschikbare spelerspotentieel. Het was net Gil die het idee aanbracht om samen met Jan Van Beveren te functioneren ; wat getuigd van respect voor Jan’s kunde en Gil’s bewustzijn dat complementair functioneren de groep enkel kan versterken.
Jan Van Beveren voorstellen hoeft amper; de 56-jarige Antwerpenaar was in het begin van de 21ste eeuw reeds Bondscoach van België, en ondertussen al een hele tijd Coach bij Phantoms na een goed gevulde spelerscarrière. Dat de beide heren elkaar kennen en appreciëren is duidelijk; zo  vormden beiden 10 jaar geleden ook al het Coaching-duo tijdens de WK’s van 2007 en 2008.
We wensen het Coaching-duo Paelinck-Van Beveren en het volledige Team Belgium een goede voorbereiding en een geslaagd WK toe in 2017! Afspraak begin april in het Roemeense Galati.

Posted on December 7, 2016 at 11:10 by RD

News archive