ELITE LEAGUE: WHITE CAPS TURNHOUT KAMPIOEN VAN BELGIË ELITE LEAGUE: WHITE CAPS TURNHOUT KAMPIOEN VAN BELGIË

Slechts 2 Belgische ploegen schreven zich voor aanvang van het seizoen in voor de hoogste Belgische Divisie, namelijk HYC Fintro Herentals en White Caps Turnhout. Ook Elite League genoemd. In het tussenseizoen werd door de withelmen de Nederlandse coach Risto Mollen ingehaald die na enkele maanden vervangen werd door huiskenner Zlatko Hrelja. Zeker in de eerste maanden was Herentals de meerdere van Turnhout in zowel de Belgische Beker als de Nederlandse North Sea Cup.

De ommekeer kwam er op 5 februari 2011 in de finale van de Beker van België toen White Caps verdiend van HYC won. Ook in de North Sea Cup ging Turnhout op de laatste speeldag nog voorbij Herentals. In het Kampioenschap van België (best of seven) konden zij na de 6de wedstrijd de titel reeds vieren. Dit is hun vierde titel na 2006,2007 en 2008. Ook waren zij reeds 5 maal aan het feest in de Beker van België na 2004,2007,2008,2009 en 2011. Opmerkelijk is ook de kleine kern van de Turnhoutenaars. Zij haspelden dit seizoen ongeveer 60 wedstrijden af met nog geen 20 spelers.

Namens het bestuur van de KBIJF en alle ijshocheyliefhebbers wensen we White Caps Turnhout van harte te feliciteren met het behalen van deze titel.


Posted on March 13, 2011 at 23:09 by JC

News archive