OM EN ROND DE BEKERFINALE VAN 09.01.2010 OM EN ROND DE BEKERFINALE VAN 09.01.2010

- IHC Leuven Chiefs toonde zich na afloop van deze finale een waardig verliezer. Coach Jos Lejeune, zelf nog tussen  1978 en 1985 Olympiaspeler, verklaarde achteraf: "We hebben gestreden en verloren. Mijn jongens hebben goed gespeeld doch we zijn pas in de verlengingen ten onder gegaan." Ook Chiefskapitein Joris Peusens kon zich bij de nederlaag neerleggen maar had toch zijn bedenkingen bij het tweede Olympiadoelpunt:"We begonnen zeer sterk aan de match en liepen tot 2-0 uit. Dan kwam Olympia terug alhoewel ik nog steeds grote twijfels heb over de tweede Heistse goal. Volgens mij is die puck nooit over de doellijn gegaan. In het Kampioenschap zaten we in december in een dipje maar ik denk met de wedstrijd van vandaag dat we een nieuwe start genomen hebben". Peusens wilde ook nog iets kwijt over Leuventopper Olivier Bouchard: "Hij is hier in de eerste plaats voor zijn doctorstudies en ijshockey is zijn hobby. Hij traint met ons mee als het kan. Die Olivier Bouchard is de positiefst ingestelde speler die ik ooit gekend heb."

 

- Vreugde in het Olympiakamp: de steeds nuchtere Zweed Joel Enlund: "Ik ben de gelukkigste mens van de wereld. 5 familieleden zijn speciaal overgekomen voor deze finale. Daarenboven ben ik uitgeroepen tot beste Olympiaspeler." Kapitein Sami Lipsonen: "Dit is mijn tweede Bekerzege. In 2006 won ik met Leuven en nu met Heist de Beker. Deze is zeker de mooiste". Coach  Steve Claerhoudt legde de nadruk op de winst van Olympia als ploeg:"Dit is een overwinning van gans het team:de spelers,de begeleiders en het management.Over de wedstrijd kan ik kort zijn:we begonnen zenuwachtig en het heeft 10 minuten geduurd vooraleer we wakker waren".

 

- Opvallend veel buitenlandse belangstelling: We noteerden de aanwezigheid van Luc Tardif, de voorzitter van de Franse IJshockeyfederatie. Tardif is een Franse Canadees die ruim 30 jaar geleden gedurende enkele seizoenen bij Brussels IHSC speelde. Verder waren er ook de ouders van Matiss Megnis (IHCL), Olivier Bouchard (IHCL), Dino Ferrari (zijn moeder was op de finaledag jarig! OLY), de ouders en schoonouders en schoonbroer van Joel Enlund (OLY) en de vader van Mike Barrett (OLY).

 

- Vrijdagavond was er toch even paniek op de Leuvense ijsbaan toen bleek dat de nieuwe truitjes nog steeds niet geleverd waren. "We houden wel wat van stress, maar heel gezonde stress was dat wel niet" aldus Leuvenbegeleider Joris Engel.

 

- En tenslotte werd gisteren wederom een nieuw bezoekersrecord op deze site genoteerd. Tijdens de wedstrijd werd deze site 2961 maal bezocht wat een verbetering is met ruim 500 stuks (op 21 november 2009 waren er 2406 bezoekers).


Posted on January 10, 2010 at 14:56 by JC

News archive