Spelregels aangepast. Spelregels aangepast.

Met een 4-jaarlijks interval worden de ijshockey spelregels onder de loep genomen en voorzien van aanpassingen waar nodig. Het merendeel van deze aanpassingen vinden hun origine bij de veiligheid van de spelers en het moderniseren van de sport.

Maar ook de presentatie van de spelregels (duidelijkheid) is een aandachtspunt.

Zopas is het nieuwe IIHF-reglementen boek 2018- 2022 beschikbaar gekomen. Deze uitgave is een flinke publicatie geworden waarbij niet enkel de regels maar ook hier en daar wat toepassingsvoorbeelden aan de bestaande regels toegevoegd werden. Het boek(je) is dan ook gelijk een stuk dikker geworden…

In de komende maanden zullen zowel de club scheidsrechters als de federatie scheidsrechters onderricht worden in de toepassing van de aanpassingen, maar ook voor coaches en spelers zullen er reglementen sessies worden voorzien.

Het nieuwe boekje kan alvast HIER in digitale vorm gedownload worden, een copy is ook te vinden onder de INFO knop van onze website.
Momenteel werkt de RBIHF aan een Nederlandse vertaling, wij hopen deze voor de start van het seizoen ook in gedrukt vorm beschikbaar te hebben. Deze boekjes zullen dan ook via onze website te koop worden aangeboden. Over de juiste kostprijs hebben wij op dit ogenblik nog geen idee.

Posted on July 3, 2018 at 21:37 by MV

News archive