Belgische U16 inline hockeyselectie terug van eerste Europese test. Belgische U16 inline hockeyselectie terug van eerste Europese test.

4 dagen lang werden de Belgen ondergedompeld in een Europees inline hockeybad van hoge kwaliteit. Slechts 4 andere Europese landen kwamen aan de face-off maar wel stuk voor stuk kanjers van inline landen. Zweden, Tsjechië, Italië en Groot-Brittannië waren allemaal veel te sterk voor een eerste Belgische deelname aan een dergelijk internationaal tornooi.

Maar de oefening was het wel waard, België dat helaas onvolledig aan het tornooi begon omwille van een erg laattijdige inschrijving en hierdoor niet kon rekenen op enkele vaste waardes gaat met een waslijst aan werkpunten terug naar huis. In de komende maanden zal er hard gewerkt worden aan een vervolg van deze editie nu het vrijwel zeker is dat deze deelname geen alleenstaand feit zal zijn.

Dankzij deelname aan dit Europees landentornooi zal België zich jaarlijks kunnen meten en de ontwikkeling van het jeugdprogramma verder kunnen opvoeren. Een dergelijk wederkerend programma van dit niveau zet een jaarlijks weerkerend doel voor onze inline jeugd. Een push voor onze sport in België en creëert een droom voor vele jeugdige spelers om onze Belgische driekleur te kunnen verdedigen in 2019.

Posted on July 10, 2018 at 19:45 by MV

News archive