WK U18 2010 MOGELIJK IN DEN HAAG (NEDERLAND) ? WK U18 2010 MOGELIJK IN DEN HAAG (NEDERLAND) ?

Nederland krijgt komend jaar mogelijk nog een tweede wereldkampioenschap binnen de landsgrenzen. De Nederlandse IJshockeybond onderzoekt de mogelijkheden om het WK voor junioren onder 18 jaar binnen te halen. Den Haag is de mogelijke speelstad.

Dat heeft de NIJB bekendgemaakt. Nederland heeft tijdens het IIHF-congres van afgelopen weekeinde het eerste recht gekregen om het WK U18 Divisie II te organiseren. De bond onderzoekt op dit moment of dit ook op een financieel gezonde manier te doen is. Landskampioen Den Haag is gevraagd om als speelstad te functioneren.

Intussen wordt ook gepraat met de Belgische Bond over mogelijke participatie bij de organisatie. Uiterlijk op 31 mei moet de NIJB aan de Internationale Federatie laten weten of het U18-toernooi inderdaad naar Nederland kan komen. Als het Nederland niet lukt het WK te organiseren, wordt het stokje overgedragen aan Oekraïne.

Deelnemende landen aan het WK zijn Oekraïne, Spanje, Slovenië, België, Australië en Nederland. Daarmee is het een sterk bezette poule. Het organiseren van jeugd-WK's past volgens de NIJB in de ambitie om de talentontwikkeling in Nederland meer aandacht te geven.

Bron: "Joep Meijsen - www.ijshockey.com "


Posted on May 12, 2009 at 17:02 by JC

News archive