Belgische vrouwen verdienen met dikke zege promotie Belgische vrouwen verdienen met dikke zege promotie

De nationale vrouwenploeg is in Bulgarije wereldkampioen geworden in Division IIIA. De slotwedstrijd tegen het gastland werd zondag wederom met 8-0 gewonnen, waardoor de ploeg van bondscoach Tim Vos is gepromoveerd naar Division II.

Het toernooi in Sofia telde drie deelnemers, die een dubbele competitie tegen elkaar speelden. Met drie overtuigende zeges op rij zijn de Belgische vrouwen de verdiende kampioen van de divisie. Het toernooi werd weliswaar begonnen met een 2-3 nederlaag tegen Litouwen, maar dat werd in de resterende ontmoetingen in het kampioenschap meer dan goedgemaakt. Tegen Bulgarije werd twee keer met 8-0 gewonnen en tussendoor werd dezelfde score bereikt in de revanchewedstrijd tegen Litouwen. 

Met negen punten uit vier wedstrijden en een doelsaldo van 26 goals voor en 3 tegen is België de overtuigende wereldkampioen. Lotte De Guchtenaere is met zeven goals en zes assists de topscorer van het toernooi. Ze heeft evenveel punten als haar teamgenoot Femke Bosmans, die het wereldkampioenschap beëindigde met vijf goals en acht assists. Anke Steeno (zes goals, vijf assists) en Renee de Wolf (2 goals, 3 assists) zijn vier en vijf op de topscorerslijst.

Petra Horemans werd uitgeroepen tot beste speelster van de Belgische ploeg. Chinouk van Calster werd uitgeroepen tot de beste verdediger, terwijl Lotte de Guchtenaere de prijs voor beste aanvaller in ontvangst nam. De vrouwen promoveren daarmee naar Division IIB. De tegenstanders volgend jaar zijn nog niet bekend, het toernooi in Zagreb, Kroatië wordt pas vanaf 17 april gespeeld. Zuid-Afrika, IJsland, Australië, Croatië en Turkije zijn de teams die daar om het kampioenschap spelen. 

Posted on April 10, 2022 at 20:34 by JM

News archive