RBIHF Inline hockey affiliate met CERIHL

Ter ondersteuning van onze nationale inline (development)werking, werd afgelopen weekeinde in de kantlijn van het EURO ROLLER HOCKEY Tornooi 2018 in Lyon een verkennend gesprek georganiseerd tussen de RBIHF en de CERIHL (European inline hockey federation).

De CERIHL organiseert jaarlijks op Europees niveau kampioenschappen en/of tornooien voor senioren, dames, U18 en U16 en bieden hiermee een perfecte aanvulling bij het Belgische Nationale inline hockey programma. Voorzitter Boris Darlet (CERIHL) benadrukte dat België als Europese lidstaat met een actief nationaal inline hockey programma een plaats verdient onder deze organisatie, en dat de CERIHL België graag zou toevoegen aan de groep van Europese inline hockeylanden.

Door de affiliatie met CERIHL kan de RBIHF jaarlijks deelnemen aan het Europees kampioenschap en kan de RBIHF haar cupwinnaar laten deelnemen aan de EuroCup. Inmiddels heeft de RBIHF besloten om door te zetten met de affiliatie, waardoor een mogelijke deelname aan het Europees kampioenschap U16 en U18 volgende zomer verzekerd is.

Hub Van Grinsven en Marc Verlinden welke beide de RBIHF vertegenwoordigde in Lyon zullen in de komende maanden respectievelijk de Jeugd development selectie en de Nationale team werking herbekijken met het oog op deelname aan het Europees kampioenschap volgend jaar.

Posted on July 13, 2018 at 12:30 by MV

News archive