JOS LEJEUNE NIEUWE BONDSCOACH VOOR DE SENIOREN JOS LEJEUNE NIEUWE BONDSCOACH VOOR DE SENIOREN

Jos Lejeune volgt Gil Paelinck op als nieuwe bondscoach. Paelinck (°07.04.1966 - Simcoe - Ontario - Canada) sukkelt momenteel met een langdurige kniekwetsuur en zal minstens tot januari 2010 'out' zijn. Na gesprekken met verschillende kandidaten werd een overeenkomst bereikt met Jos Lejeune. Jos Lejeune (°03.04.1957) begon als speler bij Phantoms Deurne en speelde vervolgens bij Olympia Heist, Brussels Tigers en opnieuw bij Deurne. Daarna begon hij een indrukwekkende loopbaan als coach: Deurne, Turnhout, Eeklo, Geleen (NL) en Leuven. Jos was enkele jaren geleden al een tijdje bondscoach.

Zijn voorganger Gil Paelinck stichtte in 1993 de Chiefs in Leuven waar hij tot 1999 zou spelen. Dan verhuisde hij voor een jaartje naar Geleen om terug te keren naar Leuven. Na zijn spelerscarrière werd hij eerst coach bij Leuven en de laatste jaren stond hij aan het sportieve roer bij Olympia Heist. Sinds enkele jaren was hij ook de coach voor de nationale seniorenploeg waar de ploeg vorig jaar een schitterende zilveren medaille meebracht van het WK. Ook langs deze weg wenst de KBIJF Gil Paelinck te bedanken voor zijn inzet en energie.

De KBIJF heeft er aan gehouden om eerst alle spelers en begeleiders in te lichten en pas dan pers. Vandaar dat deze mededeling tamelijk laattijdig verschijnt.
Posted on October 30, 2009 at 10:27 by MK

News archive