SCHEIDSRECHTERNIEUWS SCHEIDSRECHTERNIEUWS

Michaël Dabee (21.05.1974) maakte zondagavond, met onderscheiding, zijn debuut als linesman in wedstrijd Heist-Leuven in de Elite Liga. Dabee is afkomstig van Bas-Oha (Prov. Luik) en speelde ooit bij de recreanten. Een ander nieuw gezicht trad in Turnhout aan: Maria Fuchsel (DEN) en dit in het kader van de scheidsrechtersuitwisselingen tussen België en Denemarken. Wim Blockx gaat nu woensdag onder het mes voor een meniscusoperatie en afgescheurde kruisbanden. Hij zal minstens 7 maand out zijn.

 

SCHEIDSRECHTER MICHEL EYSERMANS STOPT

 

Gisterenavond om 20u30 wierp Michel Eysermans tijdens de wedstrijd Olympia Heist-IHC Leuven voor de laatste maal de puck in. Na deze wedstrijd is het amen en uit.

Michel Eysermans (1966) begon als speler en verdedigde een tijdje de kleuren van White Caps, Olympia en HYC. In 1989 begon deze metserploegbaas met het leiden van wedstrijden. "Ik heb zeer vele en goede herinneringen: negenmaal floot ik de Bekerfinale, ontelbare keren ben ik naar Wereldkampioenschappen geweest. Ooit kreeg ik voor het fluiten van de finale in Roemenië de voorkeur op een Canadese en een Witrussische referee. Doch de mooiste herinnering heb ik aan de Engelse topmatch Hull - Durham. Dat was nog zonder helm en Nico Toemen als referee-in-chief in England. Ik wil ook iedereen bedanken die een positief steentje heeft bijgedragen aan het ijshockey en speciaal wil ik Hugo Willekens en Nico Toemen vernoemen die ook in moeilijke omstandigheden altijd achter mij zijn blijven staan". Over de reden van zijn ontslag was hij zeer karig met commentaar: slechts één woord « respect » kwam uit zijn mond.

Namens de KBIJF en alle supporters willen we langs deze weg een gemeend "Dank U Michel" zeggen.


Posted on February 22, 2010 at 11:37 by MK

News archive