Mike Pellegrims, Hoofdcoach bij KAC ! Mike Pellegrims, Hoofdcoach bij KAC !

Interview met Mike Pellegrims; nieuwe Hoofdcoach bij Klagenfurt!

Half februari circuleerden de eerste berichten reeds dat Antwerpenaar Pellegrims gegeerd werd door de Oostenrijkse topper KAC Klagenfurt; club waar ie destijds zijn afscheid als speler vierde met een Oostenrijkse titel.
Voor ons de aanleiding om Mike even te contacteren voor wat meer duiding.
Mike, na je trainersdebuut bij Eaters Geleen in 2009, was je een meer dan gewaardeerde Assistant-Coach bij DEL-topper Wolfsburg.
“Bij Wolfsburg had ik de voorbije jaren 3 basis-verantwoordelijkheden ; eerste opdracht was het ontleden van de tegenstander, voornamelijk via video-analyse. Daarnaast lag mijn focus op het aansturen van de verdedigers en als derde, de focus op de  penalty kill, zeg maar de power-plays van de tegenstander neutraliseren.”

En die zes jaar bij Wolfsburg waren voor jou zonder twijfel leerrijk en succesvol?
“Natuurlijk, als je 6 jaar in een dergelijke context en op hoog professioneel niveau kan werken, een DEL-Finale speelt en nog eens drie keer in de Duitse Top4 eindigt, heb je goed gewerkt en sowieso veel opgestoken.”

De voorbije 2 maand deden geruchten al de ronde dat Klagenfurt aan je mouw trok en eind vorige week werd dit ook officieel bekend gemaakt, vertel eens :
“De General Manager van KAC, ook de man die mij destijds als speler naar Oostenrijk haalde, heeft mij inderdaad gecontacteerd. We hebben vervolgens een dag uitgetrokken om samen te kijken hoe en wat men wilde bewerkstelligen naar de toekomst toe voor deze club. Club die de voorbije jaren zijn identiteit wat verloor en sportief de rode draad kwijt was. Voor mij is een dik salaris of een langlopend contract niet de prioriteit, waar willen we naartoe en hoe willen we dit bereiken, dat is wezenlijk! Ik heb mijn visie neergelegd; samen willen we weer omhoog met die club. Met een Oostenrijkse spelerskern, met ook eigen jongeren, aangevuld met sterke buitenlanders. De voorbereiding voor komend seizoen is trouwens al gestart. Vanuit mijn Duitse ervaring heb ik Allout Performance ook naar Klagenfurt gehaald. Allout zal de fysieke paraatheid van de spelersgroep verzekeren. Zwaar fitness-labeur de hele zomer lang, maar een vereiste om het hele seizoen top te wezen. De competitie is geen sprint, maar een heuse marathon!”  

Bedankt Mike voor de interessante babbel en we wensen je een succesvolle periode toe in Karinthië.

http://www.kac.at/de/news/mike-pellegrims-neuer-head-coach-des-ec-kac

Posted on May 4, 2016 at 08:00 by RD

News archive