Divisie 3: eerste indrukken! Divisie 3: eerste indrukken!

In de nieuwe RBIHF competitieopzet hebben we nu ook 3 competitieve divisies op het nationaal Seniors-niveau. Mooi moment om een korte round-up te schrijven van de opstapreeks: Divisie Drie.
Met 11 deelnemende teams hopen we duidelijk op een mooi kampioenschap met een spannende titelstrijd. Na enkele speeldagen heeft Moose TBC de leidersplaats voorlopig veroverd. In amper 3 wedstrijden scoorden de Limburgers al 36  goals. Dit dankzij een stevige inbreng van zijn Noorderburen, waarvan verschillende jongens met Eredivisie ervaring & kunde vanuit Eaters Geleen. Denk maar aan Hendrik Giesbers, Niels van Sloun of Nigel Heijen; dertigers die het spelletje kennen en de goal goed weten staan! Meer dan weerwerk mogen we van de Phantoms verwachten. De runner-up vanuit Antwerpen, met een mix aan routine, met o.a. Gilles Biesmans en Benny Steurs, en jong geweld, met onder andere oud jeugd-internationals als Ryan Baeck en Ruben Vertessen, nog steeds maar prille twintigers uiteindelijk, moet dit kunnen tot aan de meet!
Maar ook de Bulldogs zijn ambitieus in deze Divisie 3. Met jonge veulens als Maximilien Thonon, Lucas Boni en Dylan Schouteneers moet dit Luiks team rond ervaren spelers als Dimitri Monsieurs, Henri-Charles Poulakis en Fabio Kieltyka zeker als een te duchten tegenstander beschouwd worden.
Net als de Eisberen Heist met oud-Turnhout glorie Dusan Charvat (44 ondertussen), ex-HYC winger Tim Bunyan maar ook met Ief en Nick Stausens of een Sven Van Buren zijn een niet te verwaarlozen opponent. Of wat gezegd van Red Roosters Classiques; met oud-Brussels goalgetter Laurent Van Wijnsberghe (ook 44 trouwens), Alain Fiset en Kevin De Buyst moet ook dit team wel voor de ene of andere verrassing kunnen zorgen in deze kersverse Divisie 3! Zeker een wedstrijdbezoek waard!

Posted on October 28, 2016 at 02:05 by RD

News archive