Play-offs in de Beneleague van start Play-offs in de Beneleague van start

De ontknoping van het seizoen in de Beneleague nadert met rasse schreden. Vanavond en morgen beginnen de kwartfinales in de grensoverschrijdende competitie. Uiterlijk dinsdagavond is bekend welke vier ploegen zich plaatsen voor de halve finales.

De kwartfinales worden gespeeld in een best-of-three-serie. Zeker is dat er in ieder geval minimaal één Belgische en één Nederlandse ploeg doorgaan: twee van de kwartfinaleseries worden in eigen land gespeeld. Het gaat daarbij om de series tussen Heylen Vastgoed Hyc Herentals en Mechelen Golden Sharks en Unis Flyers Heerenveen en Snackpoint Eaters Limburg. De grensoverschrijdende kwartfinales gaan tussen Luik Bulldogs en Zoetermeer Panters, alsmede UltimAir Hijs Hokij Den Haag en Chiefs Leuven.

De play-offs beginnen vanavond om half negen met twee wedstrijden. Heerenveen kan vanwege een schaatsevenement dit weekeinde niet in eigen hal terecht en wijkt uit naar de Friese provinciehoofdstad Leeuwarden voor de eerste wedstrijd in de serie tegen Geleen. Tegelijkertijd valt in de thuisbasis van de kersverse winnaar van de beker en het kampioenschap van Nederland, Den Haag, de eerste puck in de best-of-three tegen Leuven Chiefs. De andere twee series beginnen zaterdag.

De vier hoogst geëindigde teams in de Beneleague-competitie hebben het thuisvoordeel en spelen dus de eventueel beslissende derde wedstrijd in de serie in eigen huis. Deze wedstrijden staan allemaal op het programma voor dinsdagavond, maar worden alleen gespeeld als de stand in de serie na het weekend 1-1 is. De eerste clubs die zich kunnen plaatsen voor de halve finales zijn Den Haag en Leuven. Zij spelen na de eerste wedstrijd op vrijdag direct een dag later al de terugwedstrijd in Leuven.

Serie:

Unis Flyers Heerenveen - Snackpoint Eaters Limburg
Vrijdag 11 maart 20.30 uur: Leeuwarden
Zondag 13 maart 19.30 uur: Geleen
Dinsdag 15 maart 20.30 uur: Heerenveen*

UltimAir Hijs Hokij Den Haag - Leuven Chiefs
Vrijdag 11 maart 20.30 uur: Den Haag
Zaterdag 12 maart 20.00 uur: Leuven
Dinsdag 15 maart 20.30 uur: Den Haag*

Luik Bulldogs - Zoetermeer Panters
Zaterdag 12 maart 18.45 uur: Luik
Zondag 13 maart 19.00 uur: Zoetermeer
Dinsdag 15 maart 20.00 uur: Luik*

Heylen Vastgoed Hyc Herentals - Mechelen Golden Sharks
Zaterdag 12 maart 20.30 uur: Mechelen
Zondag 13 maart 20.00 uur: Herentals
Dinsdag 15 maart 20.30 uur: Herentals*

* Indien noodzakelijk

Posted on March 11, 2022 at 07:39 by JM

News archive