ALAIN ZWIKEL COACH VAN RED ROOSTERS CHARLEROI ALAIN ZWIKEL COACH VAN RED ROOSTERS CHARLEROI

Rond de jaarwisseling 2010-2011 kende de ijsbaan van Montignies grote problemen met de compressoren. Deze compressoren zijn ondertussen vervangen zodat begin september 2011 de schepenen Massin en Colicis de ijsbaan kunnen heropenen.

Maar er is nog ander nieuws vanuit Charleroi. De eerste ploeg, die in de National League zal uitkomen, wordt getraind door de nog jonge speler Julien Zwikel (05.03.1982). Zijn vader Alain Zwikel (20.10.1950) zal als coach fungeren. Alain Zwikel is zeker iemand die het Belgische ijshockey mee gekleurd heeft. Begin van de jaren 1970 speelde hij met zijn broers Frank (1947) en Benny (1948) bij het grote Brussels IHSC alwaar hij het nummer 13 onsterfelijk maakte. Beenhard op het ijs en een ware gentleman eens hij de schaatsen had uitgedaan. Een pittig vuistduel ging hij nooit uit de weg. De grote winnaars waren in die jaren de penningmeesters van Herentals, Heist op den Berg, Luik, Brussels….want waar Alain verscheen was er sensatie te beleven. Later ging hij nog voor 2 seizoenen naar Olympia Heist waar hij als coach zou eindigen. Alain Zwikel was senioreninternationaal in 1977 en 1978 en was later gedurende vele jaren verbonden aan de coaching van de Nationale Ploeg.

Ook zijn de 2 nieuwe buitenlanders bij de Red Roosters al gekend: vooreerst de Canadese aanvaller Steve Carpentier (1985), afkomstig van Sherbrooke (Quebec) en vorig jaar speler bij de Central Penn Panthers in de MJHL (Metropolitan Junior Hockey league). Een tweede nieuweling is de Amerikaanse forward Ryan Bahl (Minnesota) welke op dit moment nog aan de slag is in Nieuw Zeeland bij de Canterbury Red Devils (omgeving Christchurch). Beiden zullen ook ingezet worden bij de opleiding van de jeugd.


Meer inlichringen / plus d'infos: http://www.redroosterscharleroi.be/


Posted on August 5, 2011 at 15:06 by MK

News archive