Clubs enthousiast over BENE-League. Clubs enthousiast over BENE-League.

Alle deelnemende clubs aan de BENE-league troffen elkaar afgelopen week in Eindhoven voor een tussentijdse evaluatie. Binnen de deelnemende clubs is er een overduidelijke positieve klank te horen mbt de nieuwe league. Zowel de Belgische als de Nederlandse teams ervaren de nieuwe competitie als een verademing.

Sportief gezien overtreft de league de stoutste verwachtingen. Onze Belgische teams kwamen aanvankelijk sterk uit de hoek waardoor regelmatig onverwachte cijfers het scorebord haalde. Halfweg de reguliere competitie zit HYC Herenveen op de hielen voor de eerste plaats in pool A en weten zowel Phantoms als Turnhout Dordrecht achter zich te houden. In pool B houden Luik en Leuven nog wat opties open en sluit voorlopig Olympia de deur.

Maar ook naast het ijs laten de resultaten niet op zich wachten, wij stellen een geleidelijke toename in het aantal toeschouwers vast alsook een nieuwe interesse van sponsoren.

De BENE-League voorzitter Pascal Nuchelmans is erg blij met het tot hier behaalde resultaat en wil deze trend verder zetten, nu al tonen meer clubs interesse in de BENE-League wat de league alleen maar sterker zal maken. Maar nieuwe schoenen lopen moeilijk en hier en daar heeft de administratieve organisatie nog wat aanpassingen nodig. Deze oefening zal verder uitgewerkt worden om tot een optimale organisatie te komen.

Al bij al een bijzonder goed tussentijds rapport.

foto (c) Kurt Tops

 

Posted on December 13, 2015 at 15:40 by MV

News archive