Spannende strijd in Beker Play Offs Spannende strijd in Beker Play Offs

Vorig weekend werden de play off wedstrijden gespeeld om de 2 tickets in de Bekerfinale. En spannende wedstrijden waren het wel; zeker op zaterdagavond. Zowel het treffen tussen Bulldogs en Phantoms alsook het duel tussen Chiefs en HYC waren boeiend. In Mediacité groeide Kevin De Winter met 3 doelpunten net niet uit tot matchwinnaar bij de Phantoms. Net niet, want de Bulldogs schrokken telkens weer tijdig wakker en konden als team bekoren om alzo de thuiszege alsnog veilig te stellen. Dat de 5-4 thuiszege, voor ruim 500 toeschouwers, behaald werd via doelpunten van Henry, Rondia, Paulus, Ramoul en Matheson; bewijst dat het Luiks gevaar uit alle hoeken en alle lijnen kan komen.
In Leuven startten de Chiefs sterk, met een slimme Jeffie Versin, amper 16 maar al uitgegroeid tot basisspeler, een efficiënte Max Pellegrims en een actieve Martin Vachal, maar Ben Vercammen scoorde 2x, telkens op assist van Jordy Van Dyck, en alzo wist HYC de goede eerste periode van de Brabanders te counteren. Jonathan Rymenants scoorde snel in de 2de periode, maar de Kempenaars namen over met doelpunten van Van der Velde en Laliberté. In de laatste periode straften Dries Leirs en opnieuw Laliberté defensieve Leuvense fouten efficiënt af. De tegentreffer van Leuvenaar Baskatovs, op aangeven van Martin Vachal alweer, kwam te laat om de uitzege van de Kempenaars nog te bedreigen. Op zondag klaarde HYC de klus thuis snel en simpel door in de eerste periode 6x te scoren. Uiteindelijk stuurden Laliberté, de Morgan brothers & hun ploegmaten een slap Leuven met 10-2 huiswaarts.
In Deurne bleef het lang spannend na snelle treffers van Luikenaars Ramoul en Pieper die weer weggewerkt werden door goals van Bartak (2x), Van den Bogaert en Oerlemans. De Phantoms-aanhang kon dromen van een derde beslissende wedstrijd om het Finale-ticket maar 2 goals van Matheson in de laatste 8 minuten van de derde periode maakten dat Luik in de finale beker raakte. Een overtime werd evenwel gespeeld maar enkel om te weten de winnaar van de tweede wedstrijd
Al in de 2de minuut van die OT schoot Canadees Brazzier de Luikenaars naar winst !

Uittreksel uit het reglement:
Doelsaldo is van geen tel. De behaalde punten geven de doorslag.
Indien beide teams met gelijke punten eindigen wordt een beslissende 3° wedstrijd gespeeld.

Posted on December 6, 2016 at 12:31 by RD

News archive