U17: HYC HERENTALS KAMPIOEN VAN BELGIË U17: HYC HERENTALS KAMPIOEN VAN BELGIË

Van alle jeugdreeksen was het Kampioenschap van België U17 veruit het spannendste. Liefst 3 ploegen eindigden binnen de 2 punten: Luik,Leuven en Herentals . Tot de laatste wedstrijd was het wachten om de kampioen te kennen. Het waren uiteindelijk de Kempenaren die de hoogste eer naar zich trokken.

Het seizoen voor HYC U17 nam nochtans een slechte start: tijdens de eerste wedstrijd op Leuven werden ze met 6-1 naar huis gestuurd. Maar onder de begeleiding van Jim Kehoe en Kurt Tops groeide het team. Enkel Leuven kon nog op het thuisveld komen winnen (1-3), en Deurne kon met een goal verschil de derde verlieswedstrijd op zijn naam zetten (5-4). De spannendste wedstrijden waren deze tegen de leeftijdsgenoten van Luik - die op de tweede plaats eindigden - waar HYC telkens met een goaltje verschil won (5-4 en 3-2).

Vorige zaterdag werden de kersverse kampioenen passend gehuldigd door KBIJF-voorzitter Pascal Nuchelmans en ondervoorzitster Muriel Poortmans. En ook namens ons allen: van harte gefeliciteerd.

Toch wensen we ook de geweldige prestatie van Bulldogs Luik U17 even in de verf zetten. Vooreerst werden ze mooi 2de in deze reeks maar speelden het ganse seizoen uit met slechts 10 spelers !

FOTO van HYC en spelerslijst: klik op de pdf-link hieronder


Attachments

Posted on March 31, 2009 at 11:00 by MK

News archive