Sportiek Spins Brasschaat wint Rolling Final Sportiek Spins Brasschaat wint Rolling Final

In een afgeladen sporthal te Duffel kregen gisteren ruim 600 inline supporters een spetterende inline finale te zien. Sportiek spins kwam reeds vroeg in de eerste periode op voorsprong, en alvorens de Duffelaars het door hadden keken ze neer op een achterstand van 3 doelpunten. Maar Lapwings gesterkt door een bataljon Duffelse supporters lukte erin het tij te keren en de Brasschaatse sneltrein te stoppen en wist zelfs terug in de wedstrijd te komen. Zij die dachten dat de wedstrijd gespeeld was hadden het verkeerd. Spins scoorde in de eerste periode in totaal 4 maal maar ook Lapwings kwan nog 1 maal voorbij de doelman in de eerst periode en een maal in de 2 de periode. 2 periodes lang kregen de Spins de puck niet meer tussen de palen, en zo ging Sportiek Spins de 4de en beslissende periode in met een 4-2 voorsprong.
Niet tegenstaande knap goalie werk moest Duffel de Spins in de laatste minuten van de wedstrijd nog 2 maal laten langsgaan. Eindstand 2-6 in het voordeel van Sportiek Spins die voor de 2de maal de RBIHF Rolling Final Cup mee naar Brasschaat nemen.

Naast een schitterende 2de plaats kan Duffel terugkijken op een zeer geslaagde finale, de grootse ooit in het Belgische inline hockey.

Voorafgaand aan de finale nam het Belgische Nationaal team U15 het op tegen Manheim Monsters (Duitsland). En ook daar deden de Belgen het voortreffelijk. Voor 350 supporters won het team van Jonathan Lejeune. Hiermee is het Nationale startshot gegeven, en kijken wij uit naar de volgende internationale wedstrijden die er nog aankomen.

Wij willen langs deze weg de talrijke supporters bedanken voor hun opkomst en steun.

Video verslag van RTV : klik hier

Posted on January 26, 2014 at 13:40 by MV

News archive