Beneleague: Drie teams door naar halve finales Beneleague: Drie teams door naar halve finales

Unis Flyers Heerenveen, UltimAir Hijs Hokij Den Haag en Heylen Vastgoed HYC Herentals hebben zich afgelopen weekeinde geplaatst voor de halve finales van het kampioenschap in de Beneleague. Luik Bulldogs en Zoetermeer Panters moeten komende dinsdag in een allesbeslissende wedstrijd bepalen wie het deelnemersveld completeert.

Den Haag plaatste zich afgelopen weekeinde als eerste voor de halve finales om de Beneleague-titel. Op vrijdagavond werd al met 9-1 gewonnen van Leuven Chiefs en dit werd gevolgd door een 2-4 overwinning in Leuven. Ronald Wurm en Jeffrey Melissant scoorden ieder twee keer op vrijdag, waarbij Lukas Tambeur het enige doelpunt namens Leuven voor zijn rekening nam. Een dag later kwam Leuven via Iniaz Steyaert nog wel op voorsprong in de tweede periode, maar treffers van Donovan de Zwart, Adam Logozzo, Jurryt Smid en Joey Oosterveld gaven Den Haag daarna de beslissende voorsprong. Alec James deed nog wel iets terug in de slotfase, maar kon de uitschakeling van Leuven niet voorkomen.

Herentals rekende in twee wedstrijden af met Mechelen Golden Sharks. Op zaterdag was het lange tijd spannend, nadat Stefaan Swennen de ploegen twaalf minuten voor tijd in evenwicht had gebracht, maar twee treffers van Ryan Shaw in de slotfase beslisten de ontmoeting in het voordeel van Hyc. In Herentals was het een minder spannende ontknoping. Mechelen kwam via Alain Maescalck weliswaar halverwege de openingsperiode op voorsprong, maar na zestig minuten stond er een ruime 7-1 overwinning voor de thuisclub op het scorebord. Ook in deze wedstrijd speelde Shaw een hoofdrol. De importaanvaller scoorde drie keer en bereidde twee treffers voor.

Luik kreeg op zaterdagavond in eigen stadion een schok te verwerken. De kersverse Belgische bekerkampioen zag Zoetermeer Panters-doelman Tomislav Hrelja een shutout op zijn naam brengen en aan de andere kant van het ijs Mike Collard en Dean Versteeg zag scoren, waardoor Zoetermeer Panters in de serie op voorsprong kwam. Een dag later in het Silversome kwam Panters via Ferenc Kocsis op voorsprong, maar in de tweede periode kwam Luik via goals van Andy en Bryan Kolodziejczyk op voorsprong. Panters kwam zeven minuten voor tijd nog langszij via Attila Birke, maar in de slotfase waren het Tomas Trnka en Alexandre Bremer die uitschakeling van Luik voorkwamen. Dinsdag wordt de derde, beslissende, wedstrijd gespeeld.

Heerenveen plaatste zich wel voor de halve finales, maar had vooral op vrijdagavond veel moeite met Snackpoint Eaters Limburg. Na zestig minuten spelen was de stand 5-5, waardoor overtime en penaltyshots noodzakelijk werden. Roope Nikkila, die tijdens de wedstrijd al drie keer had gescoord, scoorde de beslissende. Namens Eaters was Matthew Beer goed voor drie goals in zeven minuten tijdens een zeer doelpuntrijke tweede periode. Op zondag werd het in Geleen 1-4. Op de valreep van het eerste rustsignaal zette Riku Pitkanen Flyers op voorsprong. In de tweede periode breidden Kevin Nijland en Tom Speel deze voorsprong nog verder uit. Joey Geurts scoorde nog wel namens Eaters, maar Roope Nikkila maakte met een shorthanded goal niet veel later een einde aan de spanning in het duel.

Posted on March 14, 2022 at 07:39 by JM