Jeugdteam Antwerp Phantoms opnieuw naar EuroChem toernooi in Rusland Jeugdteam Antwerp Phantoms opnieuw naar EuroChem toernooi in Rusland

Voor de tweede maal op rij zal het U12-team van ijshockeyclub Antwerp Phantoms deelnemen aan het internationale jeugdtoernooi van multinational EuroChem, de “EuroChem Cup”. Het meststoffenbedrijf dat tevens een vestiging heeft in de Antwerpse haven nodigde het Antwerpse jeugdteam opnieuw uit na een succesvolle eerste deelname in 2013. Het toernooi gaat door van 15 tot 17 mei in de Russische stad Novomoskovsk waar het bedrijf een vestiging heeft en eigenaar is van het plaatselijke ijsstadion. Naast onze Belgen en de Russische gastheren, nemen er ook teams uit Duitsland, Zwitserland en Finland deel aan het toernooi.

“Uiteraard zijn we enorm blij dat we voor de tweede keer op rij zijn uitgenodigd voor dit goed georganiseerde toernooi”, aldus Phantoms voorzitter Jan Pasmans. “Ondertussen hebben we tevens een zeer goede relatie uitgebouwd met de bedrijfsleiding van de Antwerpse vestiging. Zodanig zelfs dat EuroChem onze nieuwe shirtsponsor wordt voor volgend seizoen.”

Er staat de Phantoms-jeugd niet alleen Russisch topijshockey te wachten. “Opzet van het toernooi is niet alleen ijshockey”, aldus Christian Pierre, woordvoerder van Phantoms. “Naast het leggen van internationale contacten en het maken van nieuwe vrienden, krijgen onze jongens ook een brok cultuur mee. Zo staat er ook een bezoek aan het legendarische Rode Plein van Moskou op het programma. Kortom, het wordt een uitstap die onze jongens allicht niet snel zullen vergeten.”

De Antwerp Phantoms bijten de spits af en spelen de eerste wedstrijd van het toernooi tegen Sever, een team uit de regio Moermansk. Overige tegenstanders na loting in de eerste ronde zijn het Duitse JungAdler Mannheim en gastclub Novomoskovsk CYSS Victoria.

Meer info via de website van de organisatoren http://interhockey.ru/en/ en  www.phantoms.be en de sociale media kanalen van Antwerp Phantoms.

Posted on May 14, 2014 at 11:31 by JB

News archive