CORONAVIRUS COVID-19 beeindigt ijshockey en inline hockey seizoen vroegtijdig

Het Coronavirus COVID-19 treft ook steeds meer de sportwereld wereldwijd.

In een eerste fase annuleerde de IIHF reeds enkele WK-toernooien waaraan de Belgische en Nederlandse selecties zouden deelnemen. 

Ondertussen worden er steeds meer maatregelen genomen om de verspreiding van het virus verder te voorkomen. 

In die optiek en in navolging van andere sportfederaties hebben de Koninklijke Belgische Ijshockeyfederatie, Ijshockey Nederland en de BeNe-League gezamenlijk beslist per direct ALLE competities op te schorten voor dit seizoen. 

Voorzitter Pascal Nuchelmans: “Het is een enorm ingrijpend besluit om te nemen, maar het is door de actualiteit onvermijdelijk geworden. We nemen onze verantwoordelijkheid richting spelers, begeleiders en supporters. De BeNe-League, de RBIHF en Ijshockey Nederland hebben hierover intensief contact gehad en unaniem het besluit genomen dat we alles voor dit seizoen stilleggen. Dit betekent voor de BeNe-League dat we het seizoen afsluiten zonder kampioen.”

Ijshockey Nederland maakte eerder vandaag al bekend dat alle wedstrijden die onder de verantwoordelijkheid van de Nederlandse bond vallen, worden geschrapt. Dat is inclusief de finales in de Eerste Divisie en de finaledagen van de Jeugd en de senioren die voor later deze maand op het programma staan. 

Ook de Belgische bond stopt dus al het ijshockey en inline hockey dat onder de controle van de RBIHF valt. “Ijshockey en inline hockey is in België een nationale sport en het is niet verantwoord om betrokkenen te laten reizen. Het is echt enorm spijtig, maar de gezondheid van alle betrokkenen en het voorkomen van verdere verspreiding van het virus staan voorop,” aldus Nuchelmans.

Nederland en België volgen met het afgelasten van het seizoen een trend die overal doorheen Europa zichtbaar is. In Duitsland schrapten de drie hoogste competities al eerder de play-offs. In de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen is ook al het ijshockey van hoog tot laag per direct gestopt. Ook in veel andere landen worden intensieve maatregelen genomen.

 

Posted on March 25, 2020 at 12:10 by CP

News archive