BULLDOGS Luik winnen Beker van Belgie 2014 BULLDOGS Luik winnen Beker van Belgie 2014

Bulldogs Luik is de winnaar van de Beker van België. In een tot de nok gevuld Médiacité versloeg het Waalse team White Caps Turnhout, dat nochtans als topfavoriet getipt stond. Met deze zege schreef Bulldogs alvast geschiedenis, want de club bereikte pas voor de allereerste keer de finale.

In een spannende finale ging Bulldogs het best van start. Net voor de eerste pauze bracht Bremer zijn ploeg voor, maar bij de start van de tweede periode zette Orescani de gelijkmaker op het bord. Het Luikse team liet zich daar niet door ontmoedigen en sloeg via Krzak en Pierre Camelbeeck een kloof tot 1-3. In een uitermate beklijvende derde periode bracht Bartek White Caps weer in de partij, maar Billon zorgde voor de 2-4. Peeters kon wel weer milderen, maar de Luikse zege kwam niet meer in gevaar.

Bij Bulldogs was de vreugde uiteraard enorm en coach Danny Peters genoot met volle teugen van het succes. “Wij waren vandaag de underdog en die mag je nooit onderschatten. We hebben ons thuisvoordeel alvast optimaal benut. We konden opnieuw rekenen op de steun van een felle supportersschare en daar zijn we hen natuurlijk enorm dankbaar voor. Hun aanmoedigingen gaven de spelers echt een boost. In de allereerste finale meteen ook de Beker veroveren, is echt een unicum en hopelijk kunnen we hier een gewoonte van maken. Ons volgende doel is dan ook logischerwijze de titel.”

In het Turnhoutse kamp was de ontgoocheling groot, want topfavoriet White Caps keerde met lege handen naar huis. “De Bekerfinale wordt in één wedstrijd beslist en dan kan er altijd veel gebeuren.”, aldus coach Danny Cuomo. “Het was alles of niets en voor ons is het helaas niets geworden. We incasseerden een owngoal en in diezelfde periode werd ook een doelpunt afgekeurd. Dat was toch wel bepalend voor de wedstrijd. De stress speelde ons duidelijk parten en ook de grote warmte op de ijsbaan miste zijn effect niet. Nu telt alleen nog de titel uiteraard, want verder is er niets meer.”

Fotos van de finale (door Kurt Tops) klik hier.
Wedstrijd verslag Hans Eeuwes.
Eishockey-magazine (Germany).
 

Meer verslagen zullen worden toegevoegd in de komende uren / dagen..

Posted on February 9, 2014 at 15:00 by AF

News archive