U12 Toernooi U12 Toernooi

Beste refs en clubs,

We merken dat er nog altijd heel wat onduidelijkheid is betreffende het U12 toernooi. Vanaf dit seizoen wordt het toernooi gespeeld met 2 x 12 minuten stoptijd. Dit wil zeggen dat er een lijn op het plein komt, deze spelen 1.30 minuten en dan wordt de tijd stil gelegd en wordt de volledige lijn gewisseld. Niemand van de oude lijn (behalve goalie) blijft op het plein. Er wordt niet gewisseld tijdens het spel of op een spelonderbreking (bij bijvoorbeeld een inworp). De tijd wordt enkel stil gezet na ieder 1.30 minuten.

Deze manier van werken is al enkele seizoenen van kracht maar is dit jaar blijkbaar wat verloren gegaan. De U12 toernooien hebben nog altijd als doel om een eerste stimulans te zijn voor de jonge spelers en om iedereen de kans te geven om te proeven van onze sport. Iedereen bij U12 moet gelijke speelkansen krijgen. Winst of verlies is hier van ondergeschikt belang. Vandaar dat er ook geen rangschikking wordt bijgehouden. Het spel primeert.

Ik wil daarom aan de refs die een U12 toernooi fluiten, vragen om attent te zijn op deze 1.30 minuten regel en het wisselen van de lijnen. De opvolging van de tijd gebeurt door de tafel en zij moeten ook na 1.30 minuten een duidelijk signaal geven.

Aan de coaches wil ik vragen om iedereen in de ploeg gelijke kansen te geven en bovenstaande regels toe te passen. Iedereen moet een kans krijgen. Zowel de goede als minder goede spelers.

Alvast veel spelplezier op het volgende toernooi.


Posted on March 2, 2010 at 19:21 by RVE

News archive