wensen wensen

Beste sportvrienden,

Het jaar 2008 was een jaar met veel veranderingen.
Onder andere een nieuw bestuur, een extra bekercompetitie, een nieuwe website en een nieuwe manier om de licenties te behandelen.
Wat de website betreft, weet ik dat jullie hier nog wat problemen mee ondervonden hebben maar ik dank jullie voor jullie geduld.
De extra inspanningen die jullie nu gedaan hebben dit seizoen, zouden het jullie veel gemakkelijker moeten maken voor volgend seizoen.
En voor diegene die bezorgd zijn om het feit dat er heel dikwijls niet voldoende referees aanwezig zijn voor alle wedstrijden en dan specifiek voor ERE, D1 en U20, is het belangrijk om te weten dat het merendeel van de referees ook speler, coach of trainer zijn.
Het is dus niet gemakkelijk om beschikbaar te zijn. Anderzijds hebben we op dit moment ook redelijk veel nieuwe referees en zij moeten tijd krijgen om ervaring op te doen. Dit is pas mogelijk als de clubverantwoordelijken en de coaches beslissingen van referees respecteren.
Het niet respecteren van een referee, zelfs als hij/zij een fout maakt (het zijn ook maar mensen), is geen aanmoediging voor hen om zich verder te ontwikkelen als referee.
Onze eerste bezorgdheid hieromtrent, is dat er in de toekomt nog minder referees zullen zijn. En de federatie zal dan genoodzaakt zijn om het aantal wedstrijden terug te schroeven.
Daarom denk ik dat we niet mogen aarzelen om Joeri, onze Referee in Chief, te helpen om het refereekorps te laten groeien.
Van zijn kant, werkt hij met extra opleidingen die ook na de start van seizoen werden georganiseerd.
Sommige clubs hebben zich over een te groot aantal boetes beklaagd die door de bond worden opgelegd.
Dit is waar maar dit is het enige middel dat wij hebben om het reglement te laten respecteren zonder dat de spelers het slachtoffer worden van een disrespect door de clubverantwoordelijken.
Een reglement hebben en dat niet respecteren, dient tot niets.
Het huidige reglement dient wel herbekeken en gecorrigeerd te worden. Wij zijn hier aan bezig maar ik moet zeggen dat dit niet eenvoudig is.
Door duidelijke regels op te stellen, hopen wij kleine conflicten , die er nu zijn, te vermijden.
Ziehier dus in enkele woorden waar wij in 2009 met de federatie naar toe willen om het kampioenschap van 2009 te verbeteren.
De volledige raad van bestuur wil jullie hierbij de beste wensen geven voor een jaar 2009 met veel succes.

Michel Panneel  Voorziter BILHL

Attachments

Posted on June 1, 2009 at 16:14 by AVE

News archive