Inline hockey sluit succesvol seizoen af. Inline hockey sluit succesvol seizoen af.

Ook het Inline hockey heeft intussen een punt gezet achter een spannend seizoen. Intussen staan ook alle wel verdiende bekers in de verschillende trofeekasten en kijken de meeste spelers uit naar enkele maanden rust onder de veelbelovende Belgische zon.

Alle kampioenen even op een rijtje; In de National League (hoogste Belgische reeks) won Sportiek Spins Braschaat nipt van Phoenix Brussel. Deze play-off had 3 wedstrijden nodig om tot een beslissing te komen. Tot in de 2 laatste minuten van de 3de en beslissende wedstrijd stond het gelijk.

In National League 2A ging de beker naar Beveren en in de National League 2B wist Chiefs Leuven de eer aan zich te houden. Bij de U18 was het ook de laatste wedstrijd van het seizoen die zou bepalen wie met de beker naar huis ging. Uiteindelijk wonnen de Dogs uit Eeklo het in de laatste wedstrijd van Braschaat en ging zo de trofee naar Eeklo. Wolves Charleroi wonnen dan weer alles wat er te winnen viel bij de U15 en gingen zo met de trofee naar huis.

Eerder dit seizoen Won Sportiek Spins ook als de Beker van België. Phoenix eindigde bovenaan in de International league die dit jaar voor het eerst georganiseerd werd.

Een zeer mooi resultaat in een erg spannend seizoen. Opmerkelijk is het succes van het federatie team United Forces dat dit jaar weer buitengewoon goed heeft gewerkt. Hierdoor zijn er bijna geen jeugdspelers afgehaakt en komen er volgend jaar mogelijk 2 nieuwe teams in competitie.

Posted on April 17, 2014 at 09:00 by MV

News archive