Voorbereidingen en vriendschappelijke wedstrijden van onze Nationale teams. Voorbereidingen en vriendschappelijke wedstrijden van onze Nationale teams.

In januari vertrekken twee van onze nationale teams naar het WK.

Als eerste vertrekt het damesteam naar Kaapstad voor het IIHF WK DIV II BQ, waar ze het opnemen tegen gastland Zuid-Afrika , Hongkong , Bulgarije ,en Oekraine.

Het WK vindt plaats van 13-18 januari 2019

https://www.iihf.com/en/events/2019/wwiibq

Afgelopen weekend, zaterdag 15 december werd er als voorbereiding een vriendschappelijke wedstrijd tegen het  NT Nederland women U18  gespeeld. Nagenoeg het hele team was aanwezig.  De toeschouwers kregen in een ijskoud Eindhoven een leuke wedstrijd te zien, waar de Belgische dames een 0-2 achterstand wegwerkten. De einduitslag was  2 – 2. 

Met nog een paar trainingen en een vriendschappelijke wedstrijd op 30 december in Mechelen in het vooruitzicht zal het damesteam klaar zijn voor het WK.

Op bijna hetzelfde moment zal de U20 vertrekken naar Zagreb , Kroatie. Hier vindt het WK U20 Div IIB plaats. Dit wordt gespeeld van 15-21 januari 2019.

Tegenstanders zijn Kroatië, Israël, Servië, Mexico en Nederland

https://www.iihf.com/en/events/2019/wm20iib

 Afgelopen dinsdag 18 december uur werd de derde vriendschappelijke wedstrijd van het Belgisch NT U20  tegen Nederland U20 gespeeld in Hasselt.   Twee eerdere ontmoetingen eindigden voor beide teams met een overwinning. Gisteren won Nederland de derde wedstrijd, maar de coaches waren niet ontevreden. Tussen kerst en nieuwjaar zal de U20 als team bij elkaar komen en worden de laatste puntjes op de i gezet. De laatste vriendschappelijke wedstrijd zal op 7 januari in Tilburg worden gespeeld. 

De wedstrijden zullen via live stream te volgen zijn.

We proberen jullie tijdens beide WK’s zo goed mogelijk via de site en facebook op de hoogte te houden.

 

Posted on December 20, 2018 at 11:28 by HVG

News archive