Final Four: geslaagd debuut van deze nieuwe formule en de Titel voor HYC. Final Four: geslaagd debuut van deze nieuwe formule en de Titel voor HYC.

De Final4, in een week-end modus om de strijd om het Belgisch Kampioenschap, werd voor een eerste keer in deze vorm georganiseerd en het was meer dan geslaagd!
Sportief gezien hadden we zaterdag de wedstrijden Bulldogs vs Phantoms en later op de avond HYC Era Renomar vs Chiefs. De Phantoms weerden zich 2 periodes meer dan kranig tegen de Luikse favoriet en kwam zelf 2x op voorsprong dankzij de treffers van Jens Theunis en Bram Klijsen. In de slotperiode namen de Bulldogs de bovenhand met mooie treffers van o.a. Cheyne Matheson en Bryan Henry en werd het uiteindelijk nog een erg duidelijke 8-2 zege voor de Bekerwinnaars uit de Vurige Stede. In de andere halve finale nam HYC snel de bovenhand tegen de Leuvenaars; 5-2 na 20 minuten en uiteindelijk werd het een vlotte 14-4 overwinning voor de Kempenaars rond het bedrijvige trio Ben Vercammen, Jordy Van Dyck en Ebe Daems.
De Finale-match op zondagavond werd een sportieve revanche voor HYC; de jonge Jacques De Ceuster knalde zijn HYC op voorsprong na een goed kwartier spelen. De 2de periode was amper op gang gefloten toen Mitch Morgan de 2-0 wist te scoren. Bulldogs goalgetter bij uitstek Matheson wist de aansluitingstreffer aan te tekenen, vooraleer opnieuw Morgan bliksemsnel raak counterde en even later Shawn Hulshof de 4-1 wist aan te tekenen. Luik kon in de derde periode geen vuist meer maken, integendeel; de hattrick van Captain Morgan betekende tevens de eindstand : 5-1. De 750 aanwezige toeschouwers zagen de deugddoende titelviering voor HYC Era Renomar Herentals en we kunnen stellen dat deze formule een succes was. De goede bezette tribunes beide wedstrijddagen zorgden dat er zo’n 14.000,- € naar de 4 deelnemende clubs stroomden, waarbij kersvers Belgisch Kampioen HYC uiteraard een extra stuk heeft ontvangen voor de volledige organisatie van dit FinalFour-weekend.
Alle uitslagen:
https://www.rbihf.be/league/f4b
 

Posted on March 9, 2018 at 19:38 by RD

News archive