Beker van België 2016/2017, eerste tussenbalans Beker van België 2016/2017, eerste tussenbalans

Naar aanleiding van het nieuw aangevatte seizoen, hebben we ons voorgenomen om op regelmatige momenten wat tussenbalansen, reviews en indrukken vast te leggen.
Met de Beker van België beginnen we, ook het Kampioenschap in Divisie 1 tot 3 alsook de reeksen U14 tot U19 zullen de komende aan bod komen; geen diepe analyses enkel wat indrukken, reacties en info van momentopnames gedurende dit seizoen.
Aan deze Beker-editie, met jammer genoeg slechts 4 deelnemende clubs, zijn de Bulldogs duidelijk het sterkst uit de startblokken geschoten. Tijdens de zomerstop zagen we in de Vurige Stede o.a. de komst van Bryan Henry, de Nederlanders Pieper en Ramoul maar het zijn toch de Canadese imports Brazzier en Matheson die het meeste indruk wisten te maken deze eerste Bekermatchen. De Luikse defensie werd, mede door de erg efficiënte forecheck, amper op proef gesteld en Bulldogs zijn, met deze instelling duidelijk Bekerfinalist in spé.
Voor het 2de Bekerfinale-ticket kijken we vooral uit naar een eventuele reactie van de Chiefs. Goalie Mike Gysbrechts en aanwinsten als Vachal en Baskatovs spelen sterk, maar het team oogt na een enthousiaste start al wat minder snedig. Kunnen de ambitieuze Brabanders zich herpakken na de toch wel 2 zware nederlagen? Indien dit niet gebeurd, lijkt HYC zich op te maken voor de Bekerfinale.
In het rechtstreekse duel bleek HYC als groep sterker dan de Chiefs, die onder leiding van Captain Thurura wel wisten te winnen in Herentals maar de stevige thuisnederlaag dit week-end was het gevolg van een traag en besluiteloos Leuven. Behoorlijk uitverdedigen bleek meer dan moeillijk, net als scoren trouwens voor de troepen van Coach Paelinck.
Terwijl HYC, ook dit seizoen sportief geleid door het duo Rombouts- Van Eemeren, met het verlies van jongens als Melancon, Kolodziejczyk, Ghsyebrechts en Engelen, wel power, snelheid en routine kwijtspeelde maar als groep toch weet druk te creëeren en in doelpunten om te zetten! Mede dankzij routiniers als Vercammen, Hunt en Morgan is en blijft HYC een stevige klepper.
Phantoms-coach Jan Van Beveren stelde zelf dat zijn team nog niet echt klaar voor de Bekerstrijd is. Op papier oogt Antwerp zeker versterkt met de komst van o.a. De Winter, Bartek en Legrand. Op enkele klasse-flitsen van aanwinsten Bartak en Van Noten na, wisten de Phantoms nog niet echt te overtuigen, noch punten te pakken. Daarenboven gekwetste kernspelers als Kenneth Pittoors en Marek Ziarny met dan nog eens onbetrouwbare Zamboni in Deurne, maken dat de Antwerp-coach nog wel wat werk aan de winkel heeft na een 0 op 12 in deze Bekercampagne.
Bevestigen Bulldogs en HYC of kunnen Chiefs of Phantoms toch nog voor een verrassing zorgen?
We zijn benieuwd wat het slotweek-end brengt in de voorronde.

Foto’s Kurt Tops – Etienne Remacle
 

Posted on October 18, 2016 at 10:47 by RD

News archive