HUSKIES brengen inline CUP naar Beveren. HUSKIES brengen inline CUP naar Beveren.

Kort samengevat, Een triller van formaat, Inline hockey van het hoogste niveau.
De strijd om de Belgische beker was nog nooit zo spannend. In een bloedstollend gelijk opgaande finale kregen de toeschouwers waar voor hun geld. Al vroeg in de eerste periode gaf WOLVES aan dat fouten onmiddellijk afgestraft zouden worden, na minder dan 2 minuten opende Pontin (#91) de score met het eerste doelpunt van de wedstrijd. Maar ook HUSKIES gaf aan dat ze gekomen waren voor de winst, een buitengewoon sterk spelende Kenneth Pittoors (#28) goed voor een hattrick bracht zijn eerste van 3 doelpunten na 7 minuten op het scorebord en balanceerde de wedstrijd, 1 minuut later deed hij het nogmaals over. Na 13 minuten speeltijd vond WOLVES de aansluiting en bracht de score weer in evenwicht via Alessandro Solda (#71). Scheidsrechters van dienst Seppe Magiels en John Dhont waren getuige van een zeer faire maar harde inline wedstrijd waarbij slechts een handje vol straffen vielen. HUSKIES ging voor de rust nog 2 maal langs bij een sterk spelende WOLVES Doelverdedig Maxime Rousseau (#29) is wist uit te lopen tot 2-4 (Doelpunten van Janick de Vylder (#16) en Roy Borremans(#16)). Net voor halfweg bracht WOLVES de 3-4 ruststand op de klok via Maxime Boninsegna (#6).

De spanning in de 2de periode was ongezien toen WOLVES al na 4 minuten de score weer in evenwicht bracht via Mathieu Colpin (#5).
Met nog 7 minuten te gaan bracht opnieuw Kenneth Pittoors (#28) met zijn 3de doelpunt van de dag de HUSKIES zege in zicht, maar de euforie was van korte duur na dat Julien Dumeunier (#74) de puk voorbij een supersterke doelverdediger Nathan Van Den Bosch schoot (#7). Wat toen volgde waren 5 zenuwslopende minuten waarbij geen puck nog langs een van beide doelverdedigers ging. Na 50 minuten effectieve speeltijd zou de Belgische inline finale beslecht worden in Sudden Victory overtime!

Opnieuw actie troef aan beide zijde, waarin pas na 6 minuten en 19 seconden de verlossing kwam door Branko Lauwers (#12) op aangeven van Thomas De Smit (#10). De ontlading was groot en HUSKIES BEVEREN zet voor het eerst de in RBIHF inline geschiedenis zijn naam op de begeerde wisselbeker.

Voorafgaande aan de finalewedstrijd werd ook nog de kleine finale gespeeld tussen PHOENIX (Brussel) en DOGS (Eeklo). Hoewel deze wedstrijd aanvankelijk zeer gelijklopend was nam Phoenix in de 2de periode de bovenhand. Einduitslag van de kleine finale 5-3 in het voordeel van Phoenix waarmee zij dit seizoen op de 3de plaats eindigen.

Posted on March 8, 2020 at 08:46 by MV