WK Dames Sofia: Rookie Goalie Lieselot De Waegeneer is er klaar voor WK Dames Sofia: Rookie Goalie Lieselot De Waegeneer is er klaar voor

SOFIA (BUL) – Terwijl de eerste face-off voor de Belgian Blades nakend is – 4 december om 20h00 lokale tijd – wordt haar deelnamedebuut aan het WK in Sofia voor rookie goalie Lieselot De Waegeneer sowieso een memorabel moment in haar ijshockeycarrière`. 

“Mijn selectie kwam een beetje onverwacht,” vertelt de prille dertiger. “Ik wist eigenlijk niet wat ik mocht verwachten. Mijn selectie kwam toch wel als een verrassing.” Lieselot staat tussen de palen bij Liedekerke Lions, een dame tussen de mannen. In Sofia is ze ‘one of the girls’. Hoe voelt dat? “Het is inderdaad wel anders. Ik vind dat vrouwen ook op een andere manier de sport benaderen. Het was wel een aanpassing voor mij, maar het valt heel goed mee. Onderling tussen de meiden ook. Er heerst een leuke sfeer tussen de speelsters. Ondertussen zijn we toch reeds enkele maanden wekelijks een keer samen aan het trainen. Ook op die manier leer je elkaar beter kennen. Van de tegenstanders heb ik echter geen flauw idee wat ik daarvan mag verwachten.” 

Coach Sven Van Buren haalde het reeds aan. Het team dat in het krijt treedt in Sofia is een heel heterogeen team van anciens en rookies. Dat is juist de sterkte van het team vindt ook Lieselot. “Aan tafel tijdens de maaltijden wisselt iedereen van plaats en wordt er veel met elkaar gepraat en gelachen. Mijn roommate is Britt Vetters van Phantoms, ik ben tweemaal zo oud als zij,” grapt Lieselot. “Dat deert echter niet. Die verschillende leeftijden zijn wel fijn. Ook het feit dat we hier allemaal van verschillende clubs zijn.”

Haar selectie voor de Belgian Blades maakte van Lieselot een bekende Liedekerkenaar. Ze werd geïnterviewd op de regionale Tv-zender Ringtv en in de cafetaria van de ijsbaan zullen de wedstrijden worden gevolgd op de livestream. “Zelf sta ik niet zo graag in de schijnwerper. Ik doe dit vooral om het ijshockey verder te promoten bij de lokale jeugd. Onze leden zijn natuurlijk allemaal wel benieuwd.” Haar onverwachte selectie maakte van Lieselot een beetje een rolmodel voor de jonge meisjes in haar club. “Ik wil dan ook laten zien dat er veel mogelijk is als je er maar hard voor werkt. Ik ga dat zeker blijven stimuleren bij onze meisjes. Wie weet zitten ze binnen een aantal jaar zelf in de selectie.”

De eerste wedstrijd komt met rasse schreden dichterbij. Ook voor Lieselot, wat toch wel invloed heeft op haar. “Ik begin een beetje zenuwachtig te worden,” geeft ze eerlijk toe. “De vooravond van de reis naar Sofia begon het al te kriebelen.” 

Woensdag 4 december is D-Day voor de Belgian Blades. Hoe ziet de dag eruit? “We hebben ’s ochtends nog een korte ijstraining. Vervolgens gaan we lunchen en hebben we nog een team meeting. We zullen dan de eerste wedstrijd volgen en tijdens de tweede zullen we ons klaarmaken voor onze eigen match. 100% focus. Het WK mag gaan starten,” aldus nog Lieselot. 

Livestreaming via deze link

Wedstrijdschema

WOE 4 december – 20h00 – BEL vs. BUL

DON 5 december – 16h30 – BEL vs. RSA

VRIJ 6 december – rustdag

ZAT 7 december – 13h00 – BEL vs. LTU

ZON 8 december – 13h00 –HKG vs. BEL

MAA 9 december – rustdag

DIN 10 december – 20h00 – ROU vs. BEL

Teamopstelling Belgian Blades

Goalies

#1 SWINNEN Charlotte (Leuven Chiefs)

#25 DE WAEGENEER Lieselot (Liedekerke Lions)

Verdedigers

#21 HOREMANS Petra (HYC Herentals)

#11 LEYEN Eline (Mechelen Sharks)

#18 VAN CALSTER Chinouk (Mechelen Sharks)

#2 VAN HOOTEGEM Jennifer (White Bears Eeklo)

#4 VETTERS Britt (Antwerp Phantoms)

#12 WILLEMOT Roosje (Mechelen Sharks)

Aanvallers

#10 BOON Cato (HYC Herentals)

#19 BOSMANS Femke (Mechelen Sharks)

#23 BOSMANS Liesa (Mechelen Sharks)

#7 CLINCKE Ellen (Eeklo Dogs)

#6 DE GUCHTENAERE Lotte (Mechelen Sharks)

#3 DE TERWANGNE Audrey (Leuven Chiefs)

#24 FRANSEN Yara (HC Okanagan Europe)

#14 FRERE Sonja (Sabres Vienna)

#9 JENAER Valerie (Mechelen Sharks)

#22 LEIRS Nadine (HYC Herentals)

#5 MAKA Valentine (EC Bergkammen)

#17 RUTH Louisa (Liège Bulldogs)

Team Officials

Coach: VAN BUREN Sven

Manager: CORREWYN Brigitte

Manager: VAN GRINSVEN Hub

Equipment: WOUTERS Peter

Physiotherapist: VAN HOOF Jolien

Staff: VAN GRINSVEN Denise

 

Posted on December 3, 2019 at 21:25 by CP

Lions archive