Dames game 2 wedstrijd tegen Bulgarije winst voor Belgie 6-0 Dames game 2 wedstrijd tegen Bulgarije winst voor Belgie 6-0
België-Bulgarije
De tweede match van onze Belgian Blades kwam wat langzaam op gang, maar na vijf minuten matchtijd kwam er letterlijk schot in de zaak: Valerie Jenaer werkte mooi af met de hulp van Lotte de Guchtenaere en Femke Bosmans. De Bulgaren besloten dan maar om voor het ruwere werk te gaan en wat tijd op het strafbankje door te brengen. Ellen Clincke krulde op 13 min achter het doel door en bracht de 2-0 op het scorebord. Het succestrio 9-6-19 wond er geen doekjes om en keilde met accuraat passenwerk de derde treffer binnen. Twintig seconden voor de buzzer slalomde Roosje Willemot met assistentie van Cato Boon naar de 4-0. Toch creëerden de niet ongevaarlijke Bulgaarse dames ook kansen en had goalie Maud Smits haar handen wel eens vol.
In de tweede periode braken de Blades maar moeilijk door de Bulgaarse verdedigingsmuur. De tegenpartij ging voluit in het defensief en kwam amper in de buurt van het Belgische doel. Ondanks onze talrijke powerplays (5) na slashings/trippings en 19 shots on goal vond de puck de Bulgaarse netten niet.
Na een windstilte in de tweede en derde periode forceerde Cato Boon de 5-0 op haar eigen rebound, daarbij geholpen door Sonja Frère. 17 sec voor het eindsignaal zette Lotte de score op 6-0. Alweer een mooie prestatie van onze ladies. Morgen de pièce de résistance: Oekraïne.
Posted on January 15, 2019 at 18:02 by HVG

Lions archive