Damesploeg, verslag BELGIË – HONGARIJE

BEL-HUN: 5-0 (2-0;2-0,1-0)
(Traduction intégrale en Français au bas de cet article)

De lijnopstelling blijft hetzelfde en Sybille Morel de Westgaver kan terug meedoen vandaag. Maar spijtig genoeg heeft nu Bamboe Manon Legreve een kwetsure aan de knie en moet vandaag even rusten.

1ste time:

Onze eerste goal wordt gescoord door nummer 21 Leen De Decker met assist van Sonya Frere. 1-0 voor België. Even een opluchting en een goede start. Oei, straf voor ons dus in de minderheid. Oppassen dames. Maar ze houden goed stand. Passen komen goed aan, alles lijkt te lukkken, en ze werken samen als een goed team.
Dan krijgt Hongarije een straf dus kans om 2-0 te maken, dit lukt niet want Hongarije lijkt sterker te zijn wanneer ze in de minderheid spelen.
15 minuten verder scoort Leen De Decker nr 21 met een break out met een mooie assist van nr 2 Sara Verpoest. Yes, 2–0 OK, volhouden dames.
Weeral straf voor ons, maar onze goalie Kirsten Schonwetter nr 20 saves verschillende shots.

Tussen de twee periodes zorgen onze kine Isabelle Benoot en de doc Han Sneyers en natuurlijk Willy Cornelissen voor en perfecte verzorging van ons hele team, want ze hebben power nodig voor de volgende wedstrijd.
Onze coach Baeck Robert en ass. Coach Philip Cools geven nog wat tactische informatie en up naar de tweede time.

2e time:

Het begint weer met een straf voor ons, en Hongarije vecht om te scoren. 1 shot op goal, 2 shots op goal, 3 shots op goal en Kirsten Schonwetter nr 20 doet enorm goede saves. Ze is goed in form. Na 7 minuten weeral straf voor ons, maar ook 2 van Hongarije. Dus vier tegen drie. Na een 8tal minuutjes scoort Leen De Decker nr 21 met assist van nr 2 Sara Verpoest. Dan komt Petra Horemans nr 9 terug uit de strafbank. Opnieuw speelsters op de strafbank bij Hongarije (twee). Hongaren houden goed vol in de minderheid en supporters roepen de hele tijd “Kuri,kuri !” (ik denk : «schaatsen, schaatsen »…), maar het haalt niets uit. De Hongaren krijgen de puck niet in onze goal. Na 16 minuutjes weeral straf voor de Hongaren 5 tegen 4 in de meerderheid. En ja, Katrien Oosters nr 7 scoort met een ongelofelijk shot van de blauwe lijn met een assist van Frere Sonya nr 17. Drie minuten voor het einde van deze time komen er weer twee straffen tegen ons en we zijn terug in de minderheid. Hongaren zijn sterk en hebben een 6tal shots op goal maar Kirsten Schonwetter nr 20 houdt ze goed buiten. Gaan van het ijs met 4-0 en op naar de 3de periode.

3e time:

Na de eerste 4 minuten maakt Melissa De Backer de volgende goal met assist van Liessens Nadege nr 16. 5- 0 nu kan er niks meer verkeerd gaan, hopen we. Een 12tal minuutjes spelen we weeral in de minderheid en Kirsten Schonwetter nr 20 krijgt verschillende shots van alle kanten, rebounds en saved deze allemaal met hulp van onze defensen. Ze is vast overtuigd geen enkel goal binnen te laten. Nog 5minuten volhouden voor het einde van de wedstrijd. De Hongaren doen nog enkele sterke pogingen, maar het lukt hen niet.

Dame van de match : Leen De Decker nr 21. Maar eigenlijk heeft echt iedereen enorm hard gewerkt voor deze wedstrijd, niet alleen de dames die in dit verslag naar voor komen, maar iedereen, ook onze jongste meisjes kunnen heel goed mee. Een echt team.

Proficiat dames, goede wedstrijd !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Onze coachen Rob Baeck en Philip Cools hebben goed werk geleverd. Op de training vanmorgen hebben ze extra gewerkt aan verschillende punten. Ze hebben elke game gevolgd om de spelers van de andere teams te leren kennen en hun zwakke punten te zoeken. En dit heeft duidelijk zeer goed geholpen voor deze wedstrijd. Onze dames wisten precies op welke plaats ze moesten scoren bij de Hongaarse goalie, want die was heel sterk. Ook zijn er constant besprekingen per lijn per persoon om iedereen perfect te laten werken binnen het team. Ook maken zij dagelijks computertekeningen om de dames zo veel mogelijk techniek en tactiek bij te brengen. De coaches zijn echt elk moment van de dag, ‘s avonds en zelfs ‘s nachts bezig om onze dames in goede lijnen te brengen. En één van de belangrijkste dingen is, SPIRIT. En die zit er zeker in. En nu op naar de volgende wedstrijd België tegen Zuid-Afrika. Deze zal niet gemakkelijk zijn, maar we gaan ervoor.

Sportieve groeten
Swennen Fenia (Team Manager)

Voor de statistieken van alle wedstrijden en ploegsamenstellingen: iihf.com (WW III).
Posted on March 6, 2007 at 17:35 by

Lions archive