Nationale Damesploeg in IJsland Nationale Damesploeg in IJsland

Van 24 tot 30 maart 2014 zal de nationale damesploeg het wereldkampioenschap in divisie IIB spelen. Deze editie zal zich afspelen op de ijspiste van Laugardalur (Reykjavik),een district van de IJslandse hoofdstad. Met een capaciteit van 800 zitplaatsen zal zij plaats bieden aan mooie wedstrijden. België zal er drie tegenstrevers terugvinden die ze reeds bekampten in 2013: Spanje dat toen won met 3-1 cijfers maar met een laatste doelpunt gemaakt op 16 seconden van het einde in een leeg doel. Tegen Kroatië en IJsland moest België buigen tijdens de verlengingen. M.a.w. deze ontmoetingen dienen nog gespeeld te worden. Slovenië vertrekt als favoriet van deze competitie. Afgedaald uit divisie IIA verleden jaar, zouden ze er best meekunnen dit jaar. En voor Turkije dat op papier misschien wel het zwakste broertje is, moeten we oppassen. Een land dat in enkele jaren een performante structuur weet te voorzien om wintersporten te promoten kan immers een moeilijke tegenstander worden. 
De huidige ploeg zal spijtig genoeg twee doeltreffende aanvalsters moeten missen (Ellen Clincke en Leen De Decker), alsook een onbesproken verdedigster: Sara Mommen. Dit zal een echte puzzel worden voor de federale coach doch dit soort uitdagingen heeft  Patrick Frère nooit afgeschrikt, integendeel. Drie meisjes die er niet bij waren in 2013, vervolledigen de selectie. De jongste, Dante Van Oudenhove (1998, Liedekerke Lions) zal er vooral bij zal zijn om ervaring op te doen.  Karen De Coster (Cold Play Leest) en Isabel Henderickx (HYC) zijn geen beginnelingen. Karen neemt reeds jaren deel aan de voorbereidende sessies van de nationale ploeg maar heeft om privéredenen nooit met de nationale ploeg kunnen deelnemen aan een wereldkampioenschap. En Isabel bevestigt dat doelwachtster(s) heel dikwijls ook voortreffelijke veldspeelsters kunnen zijn. Zij zal in Reykjavik fungeren als aanvalster, wat zij ook reeds deed in 2012 te Seoel.
De ploeg staat er. Wanneer we de op het eerste zicht bescheiden resultaten van dichterbij bekijken, kunnen we vaststellen dat er een constante progressie is de laatste drie jaar. 
Wat kunnen we verwachten van onze vertegenwoordigsters? Aan hun inzet valt niet te twijfelen: zij zullen al hun wedstrijden voluit gaan. Verleden jaar eindigden ze op de vijfde plaats en met een beetje meert geluk hadden ze best een bronzen medaille mee naar huis kunnen brengen.
Een doel dat binnen hun bereik ligt en dat we hen van harte toewensen ! 

Samenstelling van de ploeg en de begeleiders:
http://stats.iihf.com/Hydra/377/IHW377000_32E_3_0_BEL.pdf

Programma, statistieken, foto’s  (www.iihf.com)
http://www.iihf.com/competition/377/statistics.html

Opgelet voor het tijdsverschil tussen IJsland en België: wanneer het 12.00u. is in Reykjavik, is het bij ons reeds 13.00u. (en 14.00u. op zondag 30 maart omdat IJsland het zomeruur niet toepast!).

Posted on March 19, 2014 at 20:09 by MK

Lions archive