Dames, 19 dec.: Belgian Ladies vs Lady Panthers Grefrath GEANNULEERD ! Dames, 19 dec.: Belgian Ladies vs Lady Panthers Grefrath GEANNULEERD !

De wedstrijd van zondag te Luik tussen de Belgische nationale vrouwenploeg en de Lady Panthers van Grefrath gaat niet door omdat de Duitse ploeg de verplaatsing niet wenst te maken omwille van een te klein aantal beschikbare speelsters.

 

De nationale damesploeg zal deelnemen aan het Wereldkampioenschap 2011 van Div.III die plaats zal hebben van 1 tot 6 februari 2011 in Australië (Newcastle, 150km ten noorden van Sydney).

De voorbereiding startte in augustus met een tornooi in Tsjechië (voor die gelegenheid hadden de Grizzlys van Luik een groot deel van de speelsters van de nationale ploeg meegenomen), gevolgd door een ander tornooi in september te Grefrath (Duitsland).

Dit seizoen vond de federatie tevens een originele oplossing om het aantal oefenwedstrijden gevoelig te verhogen. Alle ploegen ingeschreven in de nationale U16 competitie ontvangen namelijk de damesploeg.

Het gaat om een zeer verrijkende ervaring, zelfs indien meerdere meisjes er niet aan kunnen deelnemen; zeven van hen zijn immers verbonden aan competities in Zwitserland, Duitsland, Groot-Brittannië en Canada.

Dat is nog niet alles. De coach vult dat programma nog aan met internationale wedstrijden. Na een nipte overwinning (1-2) tegen de Lady Bulldogs Königsbron te Unna (Dortmund) op 26 september ll., zal de nationale damesploeg op zondag 19 december (18.30u.) te Luik spelen tegen de Lady Panthers van Grefrath, een Duitse ploeg die uitkomt in de eerste Bundesliga. De dames die in Zwitserland spelen zullen bij deze gelegenheid aanwezig zijn.   


Posted on December 14, 2010 at 11:05 by MK

Lions archive