Nat. Dames Team: WK Dames. Div.IIB, 1-7 april 2013 in Spanje Nat. Dames Team: WK Dames. Div.IIB, 1-7 april 2013 in Spanje

Na een rit van 1200km en 14u. is alles OK.  We hebben geen enkel probleem gehad. Ook alle weer gekregen: sneeuw, hagel en zon ! Willy Cornelissen (zaterdag 30 maart - 16.30u.). De Dames zijn veilig en goed aangekomen. Training on 15u. . Sara Mommen (zondag 31 maart - 13.00u.) 

Après un périple de 1200km et 14h, tout est OK. Nous n'avons eu aucun problème. Aussi eu tous les climats : neige, grêle et soleil ! Willy Cornelissen (samedi 30 mars - 16h30). Les Dames sont bien arrivées. Entraînement à 15h. . Sara Mommen - 13.h00) 

 

Onze nationale damesploeg vertrekt zondag 31 maart om 6.30u. vanuit Zaventem naar Barcelona. Daarna zullen ze nog 160 km moeten afleggen per autobus naar Puigcerda (Spaanse Pyreneeën), waar het wereldkampioenschap voor dames div.IIB zal doorgaan van 1 tot en met 7 april 2013.

Om de reisonkosten maximaal te drukken zal al het materiaal en de uitrusting vanaf zaterdag per camionette vervoerd worden met aan boord de federale coach (Patrick Frère) en de materiaalverantwoordelijke (Willy Cornelissen).

Welk nieuws op het niveau van de ploeg ? Vier meisjes verlieten de selectie en ze werden vervangen door evenveel andere. Voor drie onder hen gaat het om een eerste deelname aan een wereldkampioenschap:  Femke Bosmans (Cold play Leest), Celine Hausmann (Liège Grizzlys) en Sigrid Liedts (HYC Herentals). Voor de vierde betekent het de grote terugkeer: Nadège Liesens (Fribourg Ladies HC) zal opnieuw van de partij zijn na twee jaar afwezigheid. Zonder twijfel een versterking die de ploeg ten goede zal komen.

Vergeten we niet te melden dat Valentine Maka speciaal voor deze gelegenheid terugkeert uit Canada. Zij verliet dit seizoen de Charleroi Red Roosters en draait nu mee te Winnipeg (Oak Park Raiders). Andere geselecteerden spelen ook in het buitenland. Leen De Decker (vice-kampioene van Engeland met de Kingston Diamonds) en Sonja Frère. Deze laatste die vorig jaar nog bij de Grizzlys speelde, woont nu in Oostenrijk. Met de EHC Sabres Wien is ze kampioene van Oostenrijk en werd ze tweede in de EWHL.

Te Puigcerda moeten we de hoogte niet onderschatten (1.200m) noch de verkleinde kern (15 veldspeelsters). Normaal zou Zuid-Afrika voor onze dames geen probleem mogen vormen (overwonnen 6-0 te Seoel in 2012). Tegen vier andere ploegen heeft België iedere keer slechts met een klein verschil verloren. Met één doel tegen IJsland (1-2) en Spanje (0-1) en met twee doelen - maar telkens werd het tweede doel gemaakt toen het doel door de doelwachter verlaten was - (0-2 tegen Kroatië en Korea).

En in het doel vinden we nu juist hetzelfde duo als vorig jaar terug. Kirsten Schönwetter en Jente Vanroy speelden vlekkeloos in 2012 te Seoul en deze zone is zeer zeker een sterk punt van de ploeg.

De taak van coach Patrick Frère zal niet makkelijk zijn maar zijn ploeg kan voor enkele verrassingen zorgen. Tenslotte melden we nog de aanwezigheid van een Canadese assistant-coach (Eddy Guay), afkomstig van het IIHF kamp van Virumaki (Finland). Zeker een pluspunt voor onze delegatie, geleid door Johan Bollue, die aan zijn zijde Anne-Marie Dans als teammanager terugvindt.


Alle wedstrijden van de Belgen - Toutes les rencontres des Belges:

Mon. 1.4.13 (20.00): Spain - Belgium

Wed. 3.4.13 (16.30): Belgium - South Africa

Thu. 4.4.13 (13.00): Croatia - Belgium

Sat. 6.4.13 (13.00): Belgium - South Korea

Sun. 7.4.13 (16.30): Iceland - Belgium

 

Statistieken, Kalender, uitslagen - Statistiques, Calendrier, Résultats: http://www.iihf.com

Samenstelling van de ploeg: klik op de  pdf-link hieronder  - Composition de l'équipe: cliquez sur le lien  pdf  ci-dessous


Attachments

Posted on March 28, 2013 at 23:30 by

Lions archive