Nat. Dames Team: WK Dames. Div.IIB, 10-16 maart 2012 in Zuid-Korea Nat. Dames Team: WK Dames. Div.IIB, 10-16 maart 2012 in Zuid-Korea

Binnen een week vliegt onze Nationale Damesploeg naar Seoel om er van 10 tot 16 maart 2012 deel te nemen aan de Wereldkampioenschappen Div.IIB. Hun tegenstanders zijn Zuid Afrika, Zuid Korea, Spanje, IJsland en Polen. De Belgen zijn zich reeds zeven maanden intens aan het voorbereiden. In 't totaal waren er 13 trainingen en 15 wedstrijden voorzien, zonder de 'teambuilding'-sessie in Tongerlo mee te tellen.

Ter gelegenheid van de eerste training in 2012 (op 2 januari in Herentals) heeft de nationale damescoach officieel de selectie bekendgemaakt (zie bijgevoegde pdf-link). Onder hen verwelkomen we de terugkeer, langs de grote poort, van Tamara Tielens en Tina Moons die opnieuw hun schaatsen aanbonden alsook 2 jonge meisjes die debuteren in de selectie: Valerie Jenaer (Haskey Hasselt) en Valentine Maka (Red Roosters Charleroi).

 

Zelfs indien de federatie een groot deel van de algemene onkosten die zulk 'n deelname met zich meebrengt voor haar rekening neemt,  vereist de vrouwelijke aanwezigheid op een wereldkampioenschap toch een grote opoffering vanwege de deelneemsters aangezien zij  zelf hun vliegticket dienen te bekostigen (1100€ per persoon).

Dit jaar kon de globale rekening ten laste van de ploeg gevoelig verlicht worden door het inrichten van enkele lucratieve activiteiten: een wedstrijd en een benefietavond met de hulp van Antwerp Phantoms, een stand tijdens de finale van de Beker van België waarbij jerseys en souvenirs - kosteloos afgestaan door de  federatie - ter verkoop aangeboden werden, een wijnverkoop soms door de clubs van de respectievelijke aangesloten speelsters (Olympia Heist, Grizzlys) medegeorganiseerd. Dankzij uw aankopen (5.500€) en de ondersteuning van enkele sponsors (1.500€), hebben we op die manier de aan de dames gevraagde bijdrage met 35% kunnen verminderen.  Jullie worden van harte bedankt !


Posted on March 7, 2012 at 00:15 by MK

Lions archive