Game 1 tegen Hong Kong Game 1 tegen Hong Kong

België-Hongkong: Update van de ouders in capetown

Na een toch wel pittig potje ijshockey in de eerste periode schoot Valerie Jenaer een mooie voltreffer binnen op assist van Femke Bosmans (13.47 min). Zo maakte ze meteen korte metten met de 0-1-achterstand na een Chinese break away. Op 12.22 min raakte Nadine Leirs de netten op aangeven van Jara Fransen. De trouwe supportersclub kreeg versterking van enkele expats, en ze zagen dat het goed was: Valerie Jenaer scoorde op assist van Roosje Willemot.

In de tweede periode raakten de Belgische dames op kruissnelheid: na 21 sec lepelde Femke Bosmans de puck naar onze captain die niet miste. Sonja Frère gaf ver door aan Ellen Clincke die solo over de schouder van de Chinese goalie knalde. Nog een textbooktreffer van Lotte Deguchtenaere op assist van Femke Bosmans en vier minuten voor de buzzer was ook de combinatie 9-6 succesvol.

In de derde periode was de fut er een beetje uit bij onze tegenstanders. Valentine Makka slalomde voorbij de verdediging na assists van Lotte en Jennifer van Hootegem. Het Belgische damesteam is er alvast stevig ingevlogen en klokte af op 8-1.

 

Posted on January 15, 2019 at 11:16 by HVG

Lions archive