Ploegdames: Verslag BELGIË - ZUID-KOREA

BEL-KOR: 4-2 (0-0;2-2;2-0)
(Compte-rendu intégral en Français au bas de cet article)

Na zwoegen en zweten van de coaches Robert Baeck en Cools Philip komen ze tot de volgende lijnopstelling waarin ze tijdens de match nog wel wat wijzigen:

GK : Schonwetter Kirsten (20), Vandijcke Machteld (25)
1st line: LD- Horemans Petra (9), RD- Liesens Nadege (16), LW- Morel de Westgaver Sybille (8), CE- Leirs Nadine (18), RW- De Backer Melissa (11).
2nd line: LD- Mommens Sara (19), RD- Paredis Laura (6), LW- De Decker Leen (21), CE- Frere Sonja (17), RW- Verpoest Sara (2).
3rd line: LD- Oosters Katrien (7), RD- Dias Sandra (24), LW- Legreve Manon (10), CE- Salmon Alex (12), RW- Baeck Stefani (15).
LW- Bosmans Liesa (23), RW- Wéry Myrtille (13).

Op het laatste moment beslist Sybille dat ze vandaag spijtig genoeg niet speelt wegens een knie blessure, en zou ze zich willen sparen voor de volgende matchen. Liesa neemt voorlopig die positie.
De eerste time start vrij moeilijk. De Koreanen zijn sterker dan we denken. Onze dames spelen heel goed met enorm veel shots op goal maar de puck wil maar niet in die goal. Ook krijgen onze dames de ene straf na de andere. Na hard werken van de dames met 21 shots op Korean goalie, en enorm veel kansen blijft het de eerste time 0 – 0. Onze goalie Machteld Vandijcke heeft 11 shots op goal en stopt ze allemaal, heel goed bezig.

De tweede time vallen er verassend 2 goals van de Koreanen: 1ste na 7:23, 2de na 9:08 natuurlijk in de minderheid. Onze goalie Machteld Vandijcke blijft enorm goed spelen. Rond 11:34 komt Melissa De Backer in form en scoort zonder assist. 2 – 1 voor Korea, dus nog veel werk voor de boeg. Na 14:26 scoort Verpoest Sara met assist van Katrien Oosters. 2 - 2 oef een beetje opluchting. De shots op goal zijn ongeveer hetzelfde als de eerste time.Nu nog de derde time volhouden.
Tijdens de rust zijn onze kine Benoot Isabelle en onze doc Sneyers Han druk in de weer als bezige bijtjes om onze dames super te verzorgen met drank, etc. om ze veel kracht te geven voor de derde time.

De derde time gaat nog stukken beter. 3:53 na het begin van de derde time scoort ons Leen De Decker met een assist van onze twee Sara (Verpoest en Mommen), dus staan we 3-2 voor. De sterke speelster nummer 2 van Korea blijft pushen en de goalie van Korea is super goed. Dus opgepast dames, maar ze blijven alles geven. 3minuten voor het einde scoort Frere Sonja met assist van Leen De Decker en Verpoest Sara, en komt de eindstand op 4 – 2. GOED GEWERKT DAMES !
Nu op naar de volgende match tegen Hongarije, zal spannend worden.

Sportieve groeten
Swennen Fenia (Team Manager)

Voor de statistieken van alle wedstrijden en ploegsamenstellingen: iihf.com (WW III).
Posted on March 6, 2007 at 11:01 by

Lions archive