Nog steeds op promotiekoers! Nog steeds op promotiekoers!

Het Belgisch U18 team speelt deze week zijn WK-toernooi in Turkije. Na de pijnlijke degradatie vorig jaar bij U18 is de opdracht duidelijk en nog steeds haalbaar; onmiddellijk onze plaats terugnemen in Div II waar we thuishoren. En na 2 speeldagen op dit WK is het duidelijk dat we beter verdienen dan Div 3-hockey. De eerste wedstrijd van de Rode Brigade, tegen Taipei, werd een ware demonstratie afgesloten met 19-1 winstcijfers. Het team van Coach Philippe Cools walste over de tegenstander heen; na een kwartier stond het al 3-0 voor. Onze jongens domineerden, moesten amper een kans toestaan en knalden 48 op doelschoten welgeteld 19x raak! Gisteren in de 2de wedstrijd was het al heel wat interessanter tegen het ambitieuze Bulgarije. In de eerste periode had Team Belgium overwicht, dwong heel wat kansen af maar slaagde er, ondanks 3 Power Plays, niet in op voorsprong te komen. Integendeel, in de 18de minuut nam Bulgarije het voortouw met zijn 2de man-meer situatie.
0-1 achter de 2de periode in en benieuwd hoe de wedstrijd zou evolueren. Arne Vervoort maakte snel de gelijkmaker en België wou meer, knalde vaak op doel maar moest ook 3x weer de strafbank op. Gelukkig zonder kleerscheuren en kort voor de dweilpauze bracht Ben Coolen ons 2-1 voor. In een dolle derde periode kwam Bulgarije opzetten, verhoogde de druk en kwam erop & erover; 2-3 halfweg de slotperiode! Toen de tegenstander dan ook een Penalty Shot toegewezen kreeg, werd het even slikken op de Belgische bank. Deze werd niet benut en zo bleef het 2-3 voor Bulgarije. Het Belgisch Team bleef ervoor gaan en Nathan Compère scoorde 2x op rij en zo kwamen de jongens weer 4-3 voor! De tegenstander verhoogde zijn inspanningen, maar de tegentreffer aantekenen, lukte niet. Éen minuut voor het einde werd de Bulgaarse goalie naar de bank gehaald en toonde de Belgische ploeg zich defensief sterk door aan de aanhoudende druk te weerstaan. In de laatste 30 wedstrijdseconden kon België 2x raak uitbreken, eerst via Jacques De Ceuster voor de 5-3 en de 6-3 eindstand werd door Captain Jeffie Versin aangetekend!
Oef; deze thriller werd succesvol afgesloten en blijkt meer dan belangrijk als je ziet dat gastland Turkije het sterk gewaande Mexico een pak voor de broek geeft. Onze U18-ploeg heeft getoond dat zij talent en wilskracht heeft, met Arne Waumans en Kwinten Tambeur over 2 sterke goalies beschikt, sterke verdedigers in huis heeft met o.a. Lowie Cuylaerts, Sasha Emonts-Pohl en Wannes Moons, met Lucas Boni, Akke Klijsen en Ben Coolen quasi alle face-offs kan winnen en de netten vaak kan doen trillen via o.a. Gabin Balhan, Jeffie Versin, Nathan Compère en Arne Vervoort!
Nu is het zaak de komende 2 wedstrijden, tegen Turkije donderdag en tegen Mexico vrijdag, 2x te bevestigen en dan kan de slotwedstrijd tegen Israël wel eens meer dan belangrijk worden; maar eerst focus op gastland Turkije en zorgen dat we geen verliespunten incasseren!

Posted on March 28, 2018 at 08:33 by RD

Lions archive